Ψαριανός: Έχουμε ανάγκη από «κυβέρνηση εθνικής σοβαρότητας»

Ψαριανός: Έχουμε ανάγκη από «κυβέρνηση εθνικής σοβαρότητας»

Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο στήριξης κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ μετεκλογικά, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ

Ψαριανός: Έχουμε ανάγκη από «κυβέρνηση εθνικής σοβαρότητας»
«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα», δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

«Μακάρι να προέκυπτε κυβέρνηση συνεργασίας από αυτή τη Βουλή σε μεταρρυθμιστική φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση, πράγμα που έπρεπε και θα μπορούσε να γίνει πριν λίγο καιρό, τώρα φαίνεται ανέφικτο», πρόσθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού, σε συνέντευξη στο ΑΠΕ.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη για «κυβέρνηση εθνικής σοβαρότητας και για διακομματική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Ο κ. Ψαριανός απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσπαθήσει ο πρωθυπουργός να εξαντλήσει την τετραετία. «Παρόλο που θα έκαναν τα πάντα για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, αντικαθιστώντας την υπαρκτή προηγούμενη διαφθορά και διαπλοκή με τη δική τους διαφθορά και διαπλοκή, η πραγματικότητα δεν θα τους κάνει τη χάρη, και το καταλαβαίνουν πια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο στήριξης κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ μετεκλογικά, χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. Συμπλήρωσε όμως ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ενιαίο. «Ενα τμήμα της, ελπίζω το μεγαλύτερο, θέλει τις αναγκαίες και αυτονόητες για μας μεταρρυθμίσεις και βλέπει στην Ευρώπη, κι ένα άλλο λαϊκίζει, πάσχει από εθνικιστικά σύνδρομα, τρέφεται από το πελατειακό κράτος, τον συντεχνιασμό, παραμένει προσδεδεμένο σ΄ αυτό που αποκαλώ κατσαπλιαδιστάν. Μοιάζει με τον ΣΥΡΙΖΑ σ΄ αυτά, γι' αυτό και, τρόπον τινά, τον ανέχεται και τον στηρίζει κιόλας», πρόσθεσε.
Κλείσιμο

«Θα στηρίξουμε ή θα βοηθήσουμε στη συγκρότηση κυβέρνησης εάν κινηθεί στην κατεύθυνση που περιγράψαμε», συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά τις αποχωρήσεις βουλευτών από το Ποτάμι, ανέφερε ότι οι μετακινήσεις μπορεί να οφείλονται σε προσωπικές φιλοδοξίες, όταν μάλιστα υποχωρούν και τα δημοσκοπικά ποσοστά.

Σε ερώτηση για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα, σχολίασε ότι δεν ήταν απαραίτητο να πάει ο πρωθυπουργός στην Αβάνα, με τη διαπραγμάτευση στην πιο κρίσιμη φάση της και από τη στιγμή που κανένας άλλος Ευρωπαίος δεν πήγε. «Ηταν ένα εφηβικό του απωθημένο, όμως, και δεν θα το έχανε με τίποτα», συμπλήρωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης