Μαντάς: Σαν δεν ντρέπεσαι - Κουτσούκος: Μαντά, μαζέψου

Μαντάς: Σαν δεν ντρέπεσαι - Κουτσούκος: Μαντά, μαζέψου

Παραλίγο... μπουρλότο στην Επιτροπή για το πολυνομοσχέδιο, όταν ο Τρ. Αλεξιάδης επιχείρησε να εξηγήσει πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αναστείλει την παραγραφή της λίστας Λαγκάρντ - Η παρέμβαση Κουτσούκου και η... ανεξήγητη αντίδραση του Μαντά

Μαντάς: Σαν δεν ντρέπεσαι - Κουτσούκος: Μαντά, μαζέψου
«Να τινάξει στον αέρα» τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το πολυνομοσχέδιο απείλησε η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και οι εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης αναφορικά με τις ενέργειες για την αναστολή της παραγραφής της.

Αρχικά, ο υπουργός είπε ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για τη μη παραγραφή όσων υποθέσεων βρίσκονται ήδη σε διαδικασία έρευνας ή υπάρχουν εισαγγελικές παραγγελίες.

Κλείσιμο
Η φράση του προκάλεσε την παρέμβαση του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου, που εξήγησε ότι, από τις 2.062 υποθέσεις, μόλις 481 βρίσκονται σε έρευνα και ζήτησε εξηγήσεις για το αν οι υπόλοιπες 1.581 θα παραγραφούν.

Χωρίς να υπάρχει εμφανής αιτία, πετάχτηκε από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρήστος Μαντάς και είπε προς τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, «σα δε ντρέπεσαι», προκαλώντας την οργή του κ. Κουτσούκου.

«Κύριε Μαντά, μαζέψου. Τα "σα δε ντρέπεσαι" όχι σε μένα. Είσαι πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας που κρύβει τον υπουργό  με το ένα εκατομμύριο και θα μου πεις εμένα αν ντρέπομαι;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούκος.

Παρεμβαίνοντας, ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι όλη η λίστα Λαγκάρντ «βρίσκεται σε εισαγγελική παραγγελία» και άρα για όλη θα ζητηθεί παράταση παραγραφής.

Σημείωσε όμως ότι «δεν θα ξεκινήσει για όλους τους 2.062 έρευνα, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι κάποιοι φορολογούμενοι δεν έχουν φορολογική έδρα στην Ελλάδα και άλλοι δεν έχουν κάτι το επιλήψιμο. Δεν θα γίνει παραγραφή και δεν θα γλιτώσει κανείς».

Ακολούθως, ο κ. Μαντάς ζήτησε «συγγνώμη» από τον κ. Κουτσούκο για την ατυχή του φράση.

Χθες, ο κ. Αλεξιάδης είχε παραδεχθεί ότι τέλος του έτους τα πιθανά φορολογικά αδικήματα παραγράφονται και το Δημόσιο κινδυνεύει να μην εισπράξει ευρώ από πιθανή εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Υποστήριξε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει παράταση των ελέγχων με νομοθετική ρύθμιση, που θα αποτρέπει την παραγραφή των αδικημάτων, αλλά το αίτημα δεν έχει λάβει ακόμα την έγκριση των τεχνικών κλιμακίων. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης