Ο Δημήτρης Γράψας στο Eπικρατείας της ΝΔ;

Ο Δημήτρης Γράψας στο Eπικρατείας της ΝΔ;

Με τήρηση της σειράς ανάδειξης στις προηγούμενες εκλογές, φτιάχνονται οι λίστες τις ΝΔ, ενώ υπάρχουν αλλαγές μόνο στις τελευταίες τιμητικές θέσεις - Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Δημήτρη Γράψα

Ο Δημήτρης Γράψας στο Eπικρατείας της ΝΔ;
Ανανέωση συμβολικού χαρακτήρα με πρόσωπα που θα ενισχύουν την θέση του κόμματος στο ευρωπαϊκό κέντρο περιλαμβάνουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ καθώς η ηγεσία του κόμματος επιθυμεί να μην διαταραχθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες.

Η τοποθέτηση των ονομάτων στις λίστες έγινε με απόλυτη τήρηση της σειράς ανάδειξής τους στις εκλογές του Ιανουαρίου που σημαίνει πως ακόμα και αν το κόμμα αυξήσει τις έδρες του θα εκλεγούν οι επιλαχόντες τις προηγούμενης περιόδου. 

Κλείσιμο
Οι αλλαγές αφορούν κυρίως τις τελευταίες τιμητικές θέσεις που όμως μπορούν να «απελευθερώσουν» σημαντικά μηνύματα ανανέωσης ή μετατόπισης του ιδεολογικού στίγματος.
Υπο αυτά τα δεδομένα και σύμφωνα με πληροφορίες τα ψηφοδέλτια που θα παρουσιαστούν την Τετάρτη διαμορφώνονται ως εξής:

Επικρατείας

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας χειρίζεται αποκλειστικά ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης που έχει αποφασίσει να διατηρήσει χωρίς αλλαγές την πρώτη τετράδα υποψηφίων που εκλέχτηκαν τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόκειται για τους Θεόδωρο Φορτσάκη, Δημήτρη Σταμάτη, Νίκη Κεραμέως και Βασίλη Οικονόμου. Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα διενεργούνται επαφές προκειμένου να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Γράψας με ορισμένους να εκτιμούν πως αν ο στρατηγός δεχθεί την πρόσκληση του αρχηγού της ΝΔ τότε ενδεχομένως να τοποθετηθεί και επικεφαλής του ψηφοδελτίου.

Περιφέρειες

Ο κ. Μεϊμαράκης θα διεκδικήσει μια έδρα στο Ηράκλειο Κρήτης.
Στην Α’ Αθήνας τοποθετούνται οι Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης, Φωτεινή ΠΙπιλή και Θανάσης Πλεύρης

Σε μια από τις περιφέρειες της Αθήνας θα είναι πιθανότατα υποψήφιος ο σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος και ο δικηγόρος Θέμης Σοφός.

Στην Β’ Αθήνας τοποθετούνται με σειρά εκλογείς οι 11 που αναδείχθηκαν βουλευτές τον περασμένο Ιανουάριο και ακολουθούν οι Κατερίνα Παπακώστα, Αργύρης Ντινόπουλος, Γιάννης Μιχελάκης, Πάνος Παναγιωτόπουλος κλπ.

Στην Β’ Πειραιά ακούγεται το όνομα του παλαίμαχου διεθνή ποδοσφαιριστή Γιώργου Αποστολάκη ενώ στην Α’ Πειραιά θα ενταχθεί ο γιος του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά.

Στην Μαγνησία θα βρίσκεται ο νυν βουλευτής Χρήστος Μπουκώρος και η Ζέττα Μακρή ενώ για μη εκλόγιμη θέση ακούγεται το όνομα του Σταύρου Νάκου γιου του πρώην βουλευτή της ΝΔ Θανάση Νάκου.

Στην λίστα της Α’ Θεσσαλονίκης θα ενταχθεί ο κ. Κώστας Κιλτίδης που επιστρέφει στο κόμμα μετά από αρκετά χρόνια. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι με την ΝΔ θα συμμετάσχει στις εκλογές και στον νομό Εβρου ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης.

Επικεφαλής στις Κυκλάδες θα είναι ο κ. Γιάννης Βρούτσης, στην Αχαϊα ο κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, στα Ιωάννινα ο Κώστας Τασούλας, στην Κοζάνη ο Γιώργος Κασαπίδης και στην Πέλλα ο Γιώργος Καρασμάνης.

Στην Βοιωτία «ηγείται» ο Ευάγγελος Μπασιάκος ενώ στην 2η θέση ανεβαίνει ο Ανδρέας Κουτσούμπας μετά την αποχώρηση του Γιάννη Καράμπελα προς το Ποτάμι.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης