Τσίπρας: Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο γήπεδο στη φυσική της έδρα

Τσίπρας: Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο γήπεδο στη φυσική της έδρα

«Η ΑΕΚ, κατ' εξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί την ΠΑΕ»

Τσίπρας: Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο γήπεδο στη φυσική της έδρα
Προσπάθειες να βρεθεί ένας τρόπος επικοινωνίας και μία λύση για το πρόβλημα με το γήπεδο της ΑΕΚ καταβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας και ενώ το κλίμα ανάμεσα στη διοίκηση της ομάδας και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται όλο και πιο βαρύ, εξαιτίας των αντιδράσεων για τα σχέδια οικοδόμησης του νέου «σπιτιού» της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε στο γραφείο του τον Σύνδεσμο Παλαιμάχων της ΑΕΚ, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα αυτά.

Κλείσιμο


Στην αντιπροσωπεία μετείχαν οι Ντούσαν Μπάγεβιτς, Στέλιος Μανωλάς, Παντελής Νικολάου, Θωμάς Μαύρος και Στέλιος Σεραφείδης.

Στη συνάντηση βρέθηκε και ο Γιώργος Πάντζας, ο οποίος υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία των παλαιμάχων της «Ένωσης», ενώ το «παρών» έδωσε και ο Ιούλιος Συναδινός, υπεύθυνος του αθλητικού τομέα του κόμματος και πρώην μέλος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.



Σημειωτέον ότι, μόλις προ διημέρου, ο διευθυντής της εφημερίδας Αυγή, Νίκος Φίλης, είχε επικρίνει τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη και στη συνέχεια, αφού δέχθηκε επιθέσεις από την ΠΑΕ, απάντησε μέσω Facebook:  

«Μου έλεγαν όλοι ότι "αν δεν έχεις φέησμπουκ, δεν υπάρχεις". Φτιάχθηκε λοιπόν μια σελίδα.

Κι επειδή πρέπει να είμαστε σοβαροί θα ήθελα να σχολιάσω την επίθεση από την ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ανοικοδόμηση του γηπέδου της ΑΕΚ πρέπει να γίνει αυστηρώς στα όρια του ιστορικού γηπέδου της ομάδας, με σεβασμό του περιβάλλοντος και, ειδικότερα, του Άλσους. Αυτή η θέση διαφοροποιείται από τα αυτοκρατορικά σχέδια του μεγαλομέτοχου της ΠΑΕ, για τα οποία και φυσικά δεν αξίζει να δοθεί ούτε ένα τσακιστό φράγκο. Οι αρχές, διοικητικές και δικαστικές, έχουν την αρμοδιότητα να αποφασίσουν, με σεβασμό στο δημόσιο συμφέρον.

Η απόφαση της ΠΑΕ ΑΕΚ συνιστά υπόδειγμα λαθρεμπορίου των αισθημάτων των φιλάθλων της ΑΕΚ. Τους προσβάλλει, επιχειρώντας να επηρεάσει την πολιτική στάση τους ενόψει εκλογών. Επιπλέον, αποτελεί απόδειξη ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ καταφεύγει σε φθηνό αντιπερισπασμό για να σταματήσει η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις κύριες δραστηριότητές του, που ένα δείγμα τους πληροφορήθηκε η ελληνική κοινή γνώμη με το γνωστό περιστατικό στη Λιβύη.

Ως προς τις αιτιάσεις γιατί ένας δημοσιογράφος ασχολείται με τα έργα και τις ημέρες του κ. Μελισσανίδη, απαντάμε ότι αυτό είναι υποχρέωση. Είναι καθήκον του δημοσιογράφου να ερευνά και να αποκαλύπτει τις δραστηριότητες οποιουδήποτε δημοσίου προσώπου -πολιτικού, επιχειρηματία, αθλητικού παράγοντα, ακόμη περισσότερο διαπλεκόμενου. Κι αυτή η στάση μας δεν πρόκειται να αλλάξει, καθώς μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια οι κάτοικοι και η δημοτική αρχή απειλούνται καθημερινά από μαφιόζικες πρακτικές. Είναι, λοιπόν, θέμα Δημοκρατίας».

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα, 8/01, με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι κ.κ. Θ. Μαύρος, Ντ. Μπάγιεβιτς, Λ. Νικολάου, Στ. Σεραφείδης, Στ. Μανωλάς και εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι κ.κ. Αλ. Φλαμπουράρης Συντονιστής των ΕΕΚΕ, ο Γιώργος Πάντζας, Συντονιστής ΕΕΚΕ Αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινός, Συντονιστής του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Τα αθλητικά σωματεία της χώρας πρέπει να διαθέτουν εγκαταστάσεις αντάξιες της ιστορικής τους διαδρομής και της κοινωνικής τους προσφοράς.

Είναι γνωστό ότι η ιστορική ΑΕΚ, μετά την κατεδάφιση του γηπέδου της και την απόσυρσή του από τον φάκελο των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, για την οποία οι υπεύθυνοι βρίσκονται στο απυρόβλητο, έμεινε άστεγη.

Η ΑΕΚ δικαιούται να αποκτήσει νέο, σύγχρονων προδιαγραφών γήπεδο στην ιστορική της έδρα και στο φυσικό της χώρο, αντάξιο του μεγέθους και της προοπτικής της κι ενταγμένο αρμονικά σε ένα αναβαθμισμένο φυσικό και οικιστικό περιβάλλον.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει άμεσα, μετά τις εκλογές, πολιτική πρωτοβουλία, ώστε να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο Δήμος και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι φορείς εκπροσώπησης της ΑΕΚ, με στόχο να επικρατήσει γόνιμος διάλογος και κλίμα συνεργασίας.

Θα εργαστούμε ώστε από κοινού να βρεθεί ο πιο αποτελεσματικός τρόπος ώστε και το δίκαιο αίτημα του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στη φυσική της έδρα να υλοποιηθεί και η πόλη και το περιβάλλον να προστατευθεί και κυρίως να υπάρξει ειρήνη στην πόλη της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ΑΕΚ, κατ' εξοχήν ομάδα της προσφυγιάς και των λαϊκών στρωμάτων, δεν ανήκει στον εκάστοτε επιχειρηματία που διοικεί την ΠΑΕ. Ανήκει στο λαό που την υποστηρίζει.

Και εμείς ως υποχρέωση να ανταποκριθούμε στο πόθο του λαού της για γήπεδο στη φυσική της έδρα θα εργαστούμε. Με δέσμευση και όραμα να απελευθερώσουμε το ποδόσφαιρο από τη στενή σφαίρα επιρροής επιχειρηματικών συμφερόντων, από τη βρωμιά και τη διαφθορά που το πνίγουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.

Με καλή θέληση και συνεννόηση απ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, χωρίς ακρότητες που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, είμαστε βέβαιοι ότι θα βρούμε τον τρόπο να γίνει πράξη η επιθυμία του κόσμου της ΑΕΚ για γήπεδο στην ιστορική της έδρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης