Βενιζέλος: «Αποτρόπαιη απόδειξη βαρβαρότητας» ο αποκεφαλισμός του Σότλοφ

Βενιζέλος: «Αποτρόπαιη απόδειξη βαρβαρότητας» ο αποκεφαλισμός του Σότλοφ

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εργάζονται υπό ασφαλείς συνθήκες, χωρίς να απειλείται η ζωή και η υπόστασή τους


Βενιζέλος: «Αποτρόπαιη απόδειξη βαρβαρότητας» ο αποκεφαλισμός του Σότλοφ
Τη βαθιά ανησυχία του για τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου, Στίβεν Σότλοφ, από την τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», εκφράζει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι οι πληροφορίες που φτάνουν από τη Συρία και το Ιράκ σχετικά με τις μαζικές δολοφονίες αμάχων και την εκτέλεση ενός ακόμη δημοσιογράφου, «προκαλούν οργή και βαθειά ανησυχία για την τύχη των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν υπό το καθεστώς τρομοκρατίας που έχει επιβάλει στην περιοχή το αυτοαποκαλούμενο “Ισλαμικό Κράτος”».

Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει λόγο για μια νέα «αποτρόπαιη απόδειξη της βαρβαρότητας» που -όπως τονίζει- χαρακτηρίζει τις ενέργειες της τρομοκρατικής αυτής ομάδας και «επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη για άμεση δράση της διεθνούς κοινότητας ενάντια σε κάθε εξτρεμιστική, τζιχαντιστική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός υποστηρικτής του δικαιώματος των δημοσιογράφων να εργάζονται υπό ασφαλείς συνθήκες, χωρίς να απειλείται η ζωή και η υπόστασή τους. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης