Συνάντηση Αναστασιάδη - Ντράγκι στη Φρανκφούρτη

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ντράγκι στη Φρανκφούρτη

Είχαν δημόσια διαφωνήσει το 2013 στο θέμα των χειρισμών του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ντράγκι στη Φρανκφούρτη
Θέματα που αφορούν το κυπριακό χρηματοπιστωτικό τομέα θα συζητήσει σήμερα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, στη Φραγκφούρτη.

Στη συνάντηση ο κ. Αναστασιάδης θα συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τη Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κυπρου  Χρυστάλλα Γιωρκάτζιη.
Ο κ. Αναστασιάδης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες  για τα θέματα που θα συζητήσει με τον κ. Ντράγκι λέγοντας ότι «τα όσα λέγονται δημόσια ή όσα μπορεί να λεχθούν δημόσια δεν θα είναι προς όφελος αυτού που επιδιώκουμε, και συνεπώς δεν θα ήθελα να κάμω συγκεκριμένη αναφορά».
Κλείσιμο

«Βεβαίως, ο διάλογος θα περιστραφεί στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις αρμοδιότητες που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως οι κ. Αναστασιάδης και Ντράγκι είχαν δημόσια διαφωνήσει το 2013 στο θέμα των χειρισμών του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη.

Ο Κύπριος πρόεδρος είχε καταγγείλει τον κ. Δημητριάδη για τους όρους εντολής που έδωσε στην εταιρεία Alvarez & Marsal, αποφεύγοντας να ζητήσει έρευνα για τη Λαϊκή Τράπεζα, ωστόσο ο επικεφαλής της ΕΚΤ είχε πλήρως καλύψει τον πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Μάλιστα, ο κ. Ντράγκι τον Δεκέμβριο 2013 είχε θέσει θέμα παρέμβασης της κυπριακής κυβέρνησης στα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, κάνοντας τότε λόγο για παραβίαση της συνθήκης της ΕΕ και της ανεξαρτησίας της Τράπεζας Κύπρου. Είχε δε καλέσει την Κομισιόν να λάβει μέτρα για συμμόρφωση της κυπριακής κυβέρνησης με τη συνθήκη της ΕΕ.

Το απόγευμα, ο κ.Αναστασιάδης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες όπου θα παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στο οποίο θα γίνει ανταλλαγή απόψεων με τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ – Γιούνκερ με τον οποίο θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση αύριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης