Σε καλό κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου

Οι δυο άνδρες περιορίστηκαν μόνο σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής

Σε καλό κλίμα η συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου
Στα  θέματα της εξωτερικής πολιτικής περιορίστηκε η συζήτηση που είχαν για περίπου μιάμιση ώρα στο υπουργείο Εξωτερικών ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο άνδρες είχαν  μια «εγκάρδια» συνομιλία και δεν φαίνεται να άγγιξαν τους ανοιχτούς λογαριασμούς του παρελθόντος.

Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του κ. Παπανδρέου, στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα εξωτερικής πολιτικής, καθώς τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και μεταβάλλουν σημαντικά τα μέχρι σήμερα δεδομένα και μάλιστα, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη κρίση.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αυτό, αντάλλαξαν απόψεις για τον διάλογο που βρίσκεται σε εξέλιξη, σχετικά με την ανάγκη μεγάλων θεσμικών αλλαγών στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τις εξελίξεις τις Αραβικές χώρες και τη Συρία, καθώς και τα τεκτενόμενα ευρύτερα στη Μέση Ανατολή.

Ιδιαιτέρη αναφορά έγινε επίσης στην πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, καθώς αύριο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου στην Άγκυρα.

Ακόμα, συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, η πορεία της οικονομίας, οι προτεραιότητες των προοδευτικών δυνάμεων, καθώς και η στάση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ στα μεγάλα θέματα που αφορούν τη χώρα και την πορεία της στην Ευρώπη.

Προς το παρόν, από καμία απο τις δυο πλευρές δεν προκύπτει αν η συζήτησή τους επεκτάθηκε εις βάθος σε ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, ενώ δεν διευκρινίζεται αν είπαν κάτι και για το... καυτό θέμα των ελέγχων στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης