Λευτέρης Παρασκευάς: «Νομάς» μεγάλων αποστάσεων

Λευτέρης Παρασκευάς: «Νομάς» μεγάλων αποστάσεων

Μπορεί να του πήρε λίγο χρόνο, όμως αυτή την εβδομάδα ο Βολιώτης κομμωτής (και υπεραθλητής) αποδεικνύει πως είναι η ήρεμη δύναμη του reality επιβίωσης

Λευτέρης Παρασκευάς: «Νομάς» μεγάλων αποστάσεων
Πριν ακόμη ταξιδέψει στις Φιλιππίνες – αρχικά ως μέλος της ομάδας της Ζούγκλας, πλέον ως σάρκα από τη σάρκα των Ωκεανών – ο Λευτέρης Παρασκευάς είχε ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Το μεγαλύτερο δέλεαρ για εκείνον ήταν το χρηματικό έπαθλο, το οποίο, όπως δήλωνε τότε, θα χρησιμοποιήσει για την αποπληρωμή του δανείου του αλλά και για να ενισχύσει το φιλανθρωπικό έργο της Κιβωτού του Κόσμου. Μπορεί να μοιάζει με αρχετυπικό άνθρωπο της διπλανής πόρτας, ωστόσο ο νικητής της ασυλίας για αυτή την εβδομάδα μόνο συνηθισμένος τύπος δεν είναι. 

Κλείσιμο
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο, μετοίκησε στην Αθήνα προκειμένου να σπουδάσει κομμωτική, δούλεψε κατόπιν στον άσπονδο κόσμο της σόου μπιζ και των media. Εργάστηκε και στον κινηματογράφο – από τις πιο γνωστές συνεργασίες του είναι εκείνη με τον Γιώργο Ζώη στην ταινία “Interruption” - ενώ παράλληλα ανέπτυξε μία αξιοθαύμαστη αθλητική και φιλανθρωπική δράση. Μπορεί να μη φαίνεται με την πρώτη ματιά, ωστόσο ο Λευτέρης Παρασκευάς είναι εθισμένος στην αδρεναλίνη και ζει για να ξεπερνά τα όριά του. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρά η συμμετοχή του σε διοργανώσεις, όπως το Ironman (8 χλμ κολύμβησης,180 χλμ ποδηλασία, 42 χλμ τρέξιμο), το Celtman αλλά και το Ultraman – πρόκειται για αγώνα τριών ημερών στην Ουαλία, που περιλαμβάνει 10 χλμ κολύμπι, 125 χλμ ποδηλασία την πρώτη ημέρα, 285 χλμ ποδηλασία τη δεύτερη και 86 χλμ τρέξιμο την τρίτη, στον οποίο ο παίκτης του “Nomads” μπορεί να καυχιέται πως κατέκτησε την τρίτη θέση. Πώς ξεκίνησε να ασχολείται με τους αγώνες τριάθλου; Απλώς χαζεύοντας ένα βίντεο στο YouTube. Μαγεύτηκε. Βοήθησε βέβαια και η εμπειρία του στην πισίνα, αφού τα τέσσερα χρόνια του ασχολούνταν με την κολύμβηση – ήταν μάλιστα μέλος της Εθνικής Ομάδας – ενώ αργότερα στην ζωή του μπήκε η ελεύθερη κατάδυση. 

Το 2014 ο Παρασκευάς συμμετείχε στο μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου στον κόσμο, το  Arch to Ark. Ξεκίνησε από το Λονδίνο, έτρεξε 140 χιλιόμετρα, διέσχισε τα 34 χλμ της Μάγχης κολυμπώντας και ποδηλάτησε ως το Παρίσι. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος αγώνας κινηματογραφήθηκε και η ταινία “The Extra Mile” συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το 2016 ήταν η ώρα για τη διάσχιση των Πυρηναίων. Τα 1.000 χιλιόμετρα σε 20 ημέρες ουδόλως τον αποθάρρυναν. Φέτος ήταν η ώρα για το Nepal Project. Ο υπεραθλητής έτρεξε 220 χλμ σπάζοντας κατά πέντε ώρες το ρεκόρ, τερματίζοντας το Annapurna Circuit σε 68 ώρες και 21 λεπτά. Αξίζει να σημειώσουμε πως κάθε χρόνο διοργανώνει στον Βόλο τον αγώνα “Magnathlon”, ένα δρομικό event για τη στήριξη σωματείων που παράγουν κοινωνικό έργο. Ο Λευτέρης Παρασκευάς που λατρεύει όσο τίποτα στον κόσμο τον γιο του ή αλλιώς τον πιο καθοριστικό άνθρωπο στη ζωή του πιστεύει πως πρέπει να ζεις την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία σε αρμονία με τον εαυτό σου αλλά και με τους άλλους. Το αποδεικνύει στη ζωή του, το κάνει πράξη και στο “Nomads”. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης