Αποθήκες «μουσεία» με πλήθος αρχαία στην Χαλκιδική

Αποθήκες «μουσεία» με πλήθος αρχαία στην Χαλκιδική

Η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου κλήθηκαν από συναδέλφους τους του τμήματος Κασσανδρείας να τους συνδράμουν στην έρευνα για την κατάληψη των δύο αποθηκών από έναν 72χρονο Έλληνα

Αποθήκες «μουσεία» με πλήθος αρχαία στην Χαλκιδική
Κατέλαβε παράνομα δυο τεράστιες αποθήκες σε περιοχή της Κασσάνδρας στην Χαλκιδική και τις είχε μετατρέψει σε… μουσεία ένας ηλικιωμένος που έκρυβε πλήθος αντικείμενα από την προϊστορική και όχι μόνο εποχή, τα οποία είναι άγνωστο πώς απέκτησε!

Κλείσιμο


Η υπόθεση αρχαιοκαπηλίας αποκαλύφθηκε όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου κλήθηκαν από συναδέλφους τους του τμήματος Κασσανδρείας να τους συνδράμουν στην έρευνα για την κατάληψη των δύο αποθηκών από έναν 72χρονο Έλληνα. Μόλις τις άνοιξαν, τα έχασαν καθώς βρέθηκαν μπροστά σε έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό αρχαιοτήτων!

Επί τόπου κλήθηκε κλιμάκιο αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στα ευρήματα ήταν ένα τμήμα μήκους 0,46 εκατοστών από μαρμάρινο άγαλμα με χαραγμένη ανθρώπινη μορφή, 42 χάλκινα νομίσματα, 133 μετάλλινα νομίσματα, ένα αργυρό νόμισμα, τμήματα λίθινων τριβείων, μια αιχμή χάλκινου βέλους, τμήματα αμφορέων, τμήμα πήλινου ειδωλίου και λίθινα εργαλεία από χαλαζία, πυριτόλιθο και άλλους λίθους.

Ακόμη, βρέθηκαν πολλά τμήματα λίθινων, χάλκινων και πλίνθινων αρχαίων αντικειμένων και αγγείων, τμήματα από μια σαρκοφάγο και μια κεραμική λεκάνη, αλλά και απολιθώματα οστών και ξύλου και άλλο υλικό από την εποχή του Χαλκού και του Σιδήρου, σύμφωνα με την εκτίμηση των ειδικών. Όλα τα αρχαία αντικείμενα θα σταλούν στην αρμόδια Αρχαιολογική υπηρεσία για την χρονολόγηση και την εκτίμησή τους

Σε βάρος του 72χρονου σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για τον εντοπισμό και άλλων αρχαίων αντικειμένων που τυχόν κρύβει σε άλλα σημεία, αλλά και για να διαπιστωθεί πώς βρέθηκαν όλα αυτά στα χέρια τους και αν σκόπευε να τα μοσχοπουλήσει σε συλλέκτες, πιθανότατα στο εξωτερικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης