Ο γενναίος του χιονιά

Ο γενναίος του χιονιά

Ο 54χρονος Βασίλης Γιαννόπουλος καλυμπά καθημερινά ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών - Τι λέει για τη συνήθειά του στο protothema.gr

Ο γενναίος του χιονιά
Την ώρα που ολόκληρη η Ελλάδα αντιμετωπίζει την επέλαση του χιονιά, ένας «μοναχικός καβαλάρης» της Αθήνας, ένας «φιλόσοφος» της σύγχρονης ζωής, έκλεισε την τηλεόραση, κατηφόρισε στην πλαζ Βουλιαγμένης, φόρεσε το μαγιό του και απόλαυσε το μπάνιο του.

Αν το ερώτημα που σας δημιουργείται είναι το «είναι τρελός ή παλικάρι;» οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές και διαφορετικές. Πρόκειται για ένα μοναχικό κολυμβητή ή για «ένα ψαγμένο μποέμ» της σύγχρονης ζωής στην Ελλάδα; Ό,τι και να είναι, μαγκιά του και μπράβο του!

Κλείσιμο
Κρυώναμε και μόνο που τον βλέπαμε, να κολυμπά στα νερά της Βουλιαγμένης. Πιστός στο καθημερινό του ραντεβού, ο Βασίλης Γιαννόπουλος, αψήφησε το χιονιά και προτίμησε να κάνει βουτιές στη Βουλιαγμένη. Λίγο μετά τις 12 και μισή το μεσημέρι και ενώ το κρύο «ξυρίζει» ο φωτογραφικός φακός του protothema.gr την ώρα που τριγυρίζει στα νότια προάστια απαθανατίζει το μοναδικό, ίσως, Έλληνα που έκανε σήμερα το μπάνιο του στη θάλασσα.



Λίγα χιλιόμετρα βορειότερα οι άσπρες νιφάδες είχαν καλύψει σχεδόν τα πάντα, εκείνος όμως προτίμησε να απολαύσει τη θάλασσα, δείχνοντας ότι δεν τρόμαξε από τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, ούτε από το κύμα κακοκαιρίας που μαστίζει όλη τη χώρα. Η συνήθεια που έγινε λατρεία για τον 54χρονο ιδιωτικό υπάλληλο, του δίνει μακροζωία και υγεία και ήταν … πάνω από τα μποφόρ και τις νιφάδες χιονιού.



«Από το 2003 κολυμπώ και το χειμώνα. Πάντα μισή ώρα πριν πάω στο γραφείο έρχομαι και βουτάω. Σήμερα κολύμπησα περίπου 500 μέτρα για δεκαπέντε λεπτά. Ήταν πολύ όμορφα και φυσικά θα ξαναέρθω και πάλι αύριο» μας είπε, την ώρα που είχε βγει από το νερό και σκούπιζε με την πετσέτα του την αλμύρα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης