Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών σπείρας ιερόσυλων

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών σπείρας ιερόσυλων

Η σπείρα είχε αρπάξει αφιερώματα αξίας άνω των 30.000 ευρώ από τη μονή της Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας

Συνεχίζονται οι συλλήψεις μελών σπείρας ιερόσυλων
Δυο εβδομάδες μετά την εξάρθρωση της σπείρας που είχε αρπάξει αφιερώματα αξίας άνω των 30.000 ευρώ από τη μονή της Παναγιάς Κρεμαστής στο Λάνθι Ηλείας, συνελήφθησαν άλλα δύο μέλη της ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό τους στα δέκα!

Οι δυο Έλληνες ηλικίας 59 και 47 χρόνων εντοπίστηκαν στην Κάτω Αχαΐα από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος τους από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Ηλείας και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Όπως και οι συνεργοί τους, κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές.

Κλείσιμο
Πριν από μια εβδομάδα είχαν συλληφθεί στον Πύργο τέσσερις Έλληνες ηλικίας 59, 47, 38 και 27 χρόνων, ενώ από την αρχή είχαν συλληφθεί ο 45χρονος Έλληνας αρχηγός της σπείρας που οργάνωνε τις κλοπές με πληροφορίες από τα υπόλοιπα μέλη της και ένας 38χρονος Αλβανός που παραβίαζε πόρτες και παράθυρα. Οι δυο τους εισέβαλαν στο μοναστήρι, άρπαξαν τα τάματα των πιστών και τα μετέφεραν σε περιοχή της Αθήνας, όπου τα πούλησαν σε έναν 61χρονο ιδιοκτήτη ενεχυροδανειστηρίου.

Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία όλων των μελών της εγκληματικής οργάνωσης και συνελήφθησαν άλλοι δυο Έλληνες ηλικίας 52 και 28 χρόνων. Στην πορεία της έρευνας εξιχνιάστηκαν άλλες έξι κλοπές, πέντε σε σπίτια και μια σε επιχείρηση σε περιοχές της Αμαλιάδας, του Βαρθολομιού και του Σκουροχωρίου Ηλείας, που είχαν γίνει από τις 11 Απριλίου και απέφεραν στην σπείρα μετρητά, κοσμήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας 194.000 ευρώ! 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης