Στους δρόμους οι ηθοποιοί κατά Σκουρλέτη

Στους δρόμους οι ηθοποιοί κατά Σκουρλέτη

«Δεν φτάνουν τα χαμόγελα συμπαράστασης και οι χειραψίες να επιστρέψουμε στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας», διεμήνυσαν οι ηθοποιοί - Έχετε δίκιο αλλά θα το δούμε, η απάντηση του υπουργείου

Στους δρόμους οι ηθοποιοί κατά Σκουρλέτη
Στα άκρα φαίνεται να φτάνει η κόντρα ηθοποιών με τον Πάνο Σκουρλέτη και αιχμή τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους που αφορούν στην επιστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Με βασικό τους σύνθημα «όχι άλλο χάσιμο χρόνου, πλήρη επαναφορά των απωλειών διότι οι ζωές μας δε σηκώνουν άλλα μέτρα», οι ηθοποιοί έδωσαν δυναμικό «παρών» έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Οι ηθοποιοί στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, δυνατότητα υπογραφής ΣΣΕ στα Κρατικά θέατρα αλλά και λήψη άμεσων μέτρων για τους άνεργους ηθοποιούς.

Αν και οι εκπρόσωποι των ηθοποιών σκόπευαν να συναντήσουν τον Πάνο Σκουρλέτη τελικά συναντήθηκαν με τον διευθυντή του γραφείου του, Δημοσθένη Παπασταμόπουλο, ο οποίος τους είπε ότι «έχετε δίκιο αλλά θα το δούμε θα υπάρξει ελεύθερη διαπραγμάτευση των συμβάσεων στα κρατικά θέατρα».


Κλείσιμο

Η ανακοίνωση των ηθοποιών
Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), προγραμματίζουμε αύριο Δευτέρα 25/05 και ώρα 11.00, ηθοποιοί που διεκδικούμε την αποκατάσταση της ΣΣΕ στον κλάδο μας, ενώ συνάντηση με την Επιτροπή Αγώνα Ηθοποιών, θα έχει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Πάνος Σκουρλέτης.
Ο κ. Σκουρλέτης, δεσμεύθηκε να δεχθεί την Επιτροπή Αγώνα Ηθοποιών, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, που είχαμε έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την Τετάρτη 20/05. 

Τη στιγμή που η ανεργία στον κλάδο των ηθοποιών φτάνει το 90%, εξακολουθούμε να λαμβάνουμε από τους κυβερνώντες, χαμόγελα και χειραψίες συμπαράστασης, ενώ παρασκηνιακά ετοιμάζουν νέο μνημόνιο, που σε ότι αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σχεδιάζει διαπραγματεύσεις από το μηδέν, οδηγώντας μια σειρά κλάδους, όπως και τον δικό μας, σε μείωση τουλάχιστον 47% της Συλλογικής Σύμβασης που είχαμε. Τονίζουμε ότι η απάντηση του Υπουργού στο αίτημα υπογραφής ΣΣΕ στα κρατικά θέατρα και με οικονομικούς όρους, ήταν αρνητική.


Η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη

Ο δρόμος για την αποκατάσταση της Συλλογικής μας Σύμβασης δεν θα είναι εύκολος. Χρειάζεται επιμονή και αποφασιστικότητα με μέτωπο τόσο απέναντι στην κυβέρνηση, όσο και στην εργοδοσία, που μέσω της εργοδοτικής της ένωσης (ΠΕΕΘ) μας καλεί να ξεχάσουμε την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. 

Οι ζωές μας δεν σηκώνουν άλλα μέτρα, οι ανάγκες μας δεν μπορούν να περιμένουν. Όχι άλλο χάσιμο χρόνου-πλήρης επαναφορά των απωλειών. 

Διεκδικούμε:
• Αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανένα χρονικό περιορισμό. 
• Επαναφορά της διαιτησίας και της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ 
• Δυνατότητα υπογραφής ΣΣΕ στα κρατικά Θέατρα & με οικονομικούς όρους 
• Μέτρα για τους άνεργους ηθοποιούς 
Δίνουμε δυναμικό ραντεβού την Δευτέρα 25/05 και ώρα 11.00 μμ έξω από το Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29).
Επιτροπή Αγώνα Ηθοποιών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης