Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες στους Σοφάδες

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες στους Σοφάδες

Είχαν γίνει εφιάλτης για τους ηλικιωμένους - Χτυπούσαν τους ενοίκους και άρπαζαν με την απειλή μαχαιριού ό,τι έβρισκαν

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες στους Σοφάδες
Δυο από τους τρεις κακοποιούς που είχαν γίνει εφιάλτης από τον περασμένο Ιούλιο για τους ηλικιωμένους κατοίκους στους Σοφάδες Καρδίτσας, έπεσαν στα χέρια των ανδρών της τοπικής Ασφαλείας. Πρόκειται για έναν 28χρονο Έλληνα και έναν 26χρονο Αλβανό, ενώ ένας ακόμη συνεργός τους αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων αναζητείται.

Τα μέλη της σπείρας κατασκόπευαν σπίτια όπου κατοικούσαν ηλικιωμένοι και, αφού έμπαιναν μέσα, έκοβαν το καλώδιο της τηλεφωνικής σύνδεσης. Χτυπούσαν τους ενοίκους και άρπαζαν με την απειλή μαχαιριού ό,τι έβρισκαν. Θύματά τους είχαν πέσει ένας 80χρονος από τον οποίο είχαν αρπάξει 300 ευρώ στις 7 Ιουλίου και μια 91χρονη από το κομοδίνο της οποίας πήραν 2.000 ευρώ στις 23 Αυγούστου.

Σε άλλες δυο περιπτώσεις, στις 15 και 28 Αυγούστου, μια 84χρονη και μια 85χρονη γλίτωσαν τον ξυλοδαρμό καθώς παρέδωσαν στους δράστες 280 ευρώ και κοσμήματα η πρώτη και 200 ευρώ και τα κοσμήματά της η δεύτερη. Οι δυο συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστείες και κλοπές, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων υποθέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης