Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής

Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής

Είχε καταδικαστεί σε 37 χρόνια κάθειρξη για υπόθεση που  αφορά καταπάτηση 452.000 τετραγωνικών μέτρων δημόσιας γης κοντά στη λίμνη του Μαραθώνα



Συνελήφθη ο Δημοσθένης Βεργής
Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή των Εξαρχείων ο Δημοσθένης Βεργής, πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, που καταζητούνταν μετά την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης 37 ετών και 6 μηνών, χωρίς αναστολή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία πρόκειται για καταπάτηση ακινήτων συνολικής έκτασης 452.000 τ.μ., την οποία εμφανίζεται να διεκδικούσε ο Δημ. Βεργής στην περιφέρεια Σπατατζικίου Αγ. Στεφάνου Αττικής για λογαριασμό του ιδίου και του πολιτικού του κόμματος.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την κατηγορία, όμως, οι εκτάσεις αυτές, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ, όχι μόνο ήταν δασικές ή αναδασωτέες, αλλά ανήκαν στο ελληνικό Δημόσιο και στην ΕΥΔΑΠ, παρά το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πολιτευτής υποστήριζε ότι οι τελευταίοι δεν είχαν δικαιώματα σε αυτές.

Η καταδικαστική απόφαση για τον πρόεδρο των «Ελλήνων Οικολόγων» ελήφθη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έπειτα από ακροαματική διαδικασία, μετά το πέρας της οποίας οι δικαστές οδηγήθηκαν στην επιβολή της πολυετούς κάθειρξης στον Δ. Βεργή, στον οποίο αναγνώρισαν μόνο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Ο Δημ. Βεργής εμφανίζεται να προέβαλε «ανύπαρκτα δικαιώματα κυριότητας», ενώ φέρονται να είχαν πλαστογραφηθεί έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία οι εκτάσεις δεν ήταν δασικές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης