SOS εκπέμπει ο κυπριακός Τύπος

SOS εκπέμπει ο κυπριακός Τύπος

Στο α' πεντάμηνο του 2014 «οι εφημερίδες καταγράφουν περαιτέρω απώλειες, συγκριτικά με το 2013, της τάξης του 12%, ενώ τα περιοδικά κυριολεκτικά έχουν αγγίξει πάτο!», είπε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών Κύπρου

Αγνοείται κινέζικο φορτηγό πλοίο στην Ιαπωνία
SOS εκπέμπει ο κυπριακός Τύπος
Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο κυπριακός Τύπος, με τον κύκλο εργασιών του από την κυκλοφορία των εντύπων να είναι καταθλιπτικός. Αυτό τονίστηκε στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Εκδοτών Εφημερίδων και Περιοδικών Κύπρου.     

Όπως ανέφερε στον απολογισμό των πεπραγμένων του Συνδέσμου για την τελευταία πενταετία ο Αντιπρόεδρος Κύπρος Κουρτελλάρης «με οδύνη πρέπει να σημειώσουμε πως συνολικά ο κυπριακός Τύπος βρίσκεται σε ελεύθερη, πλην όμως απόλυτα ανεξέλεγκτη, πτώση. Τα συγκεντρωτικά νούμερα στον κύκλο εργασιών από την κυκλοφορία των εντύπων, για το σύνολο του κυπριακού Τύπου είναι καταθλιπτικά».   

Κλείσιμο
Αναλύοντας τις επιπτώσεις στην κυκλοφορία του Τύπου χρόνο με χρόνο από το 2009 έως το τέλος του 2013, ο κ. Κουρτελάρης υπογράμμισε εμφαντικά: «Επιχειρώντας να μεταφέρουμε τις απώλειες του 2013 με βάση το 2009, τότε τα αποτελέσματα είναι συνταρακτικά: 40% απώλειες στις εφημερίδες από το 2009 στο 2013 και 74% απώλειες στα περιοδικά!». 

Επεκτείνοντας δε την γραμμή έως σήμερα, δηλαδή στο πρώτο πεντάμηνο του 2014, τόνισε πως «δυστυχώς το 2014 συνεχίζει στην πτωτική πορεία του 2013 αφού στο πεντάμηνο Γενάρης - Μάης 2014 οι εφημερίδες καταγράφουν περαιτέρω απώλειες, συγκριτικά με το 2013, της τάξης του 12%, ενώ τα περιοδικά κυριολεκτικά έχουν αγγίξει πάτο!».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης