«Δώρο ζωής» σε 53χρονο καρδιοπαθή

«Δώρο ζωής» σε 53χρονο καρδιοπαθή

Οικογένεια ασθενή πρόσφερε τα όργανά του για μεταμόσχευση - Με επιτυχία η χειρουργική επέμβαση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο

«Δώρο ζωής» σε 53χρονο καρδιοπαθή
Ένας βαριά καρδιοπαθής 53χρονος ασθενής που τους τελευταίους 13 μήνες ζούσε χάρη σε φορητό σύστημα υποστήριξης της καρδιάς -το λεγόμενο «βαλιτσάκι»-  έλαβε ανεκτίμητο δώρο ζωής την περασμένη Κυριακή, όταν η οικογένεια ενός ασθενή που κατέληξε στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας πρόσφερε τα όργανά του για μεταμόσχευση.
 
Όπως ανακοινώθηκε από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (ΩΚΚ), ο ασθενής, ο οποίος είναι μάλιστα κυπριακής καταγωγής και ζει στην Ελλάδα, έπασχε από διατατική μυοκαρδιοπάθεια και βρισκόταν στη λίστα αναμονής 34 μήνες, εκ των οποίων τους 13 με συσκευή υποστήριξης της καρδιακής λειτουργίας του.

Οι θεράποντες ιατροί του Ωνασείου με επικεφαλής τον υπεύθυνο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων κ. Πέτρο Σφυράκη, χαρακτηρίζουν απολύτως ικανοποιητική την πορεία της υγείας του ασθενή.
Κλείσιμο
 
Το Πρόγραμμα Μεταμοσχεύσεων του Ωνασείου έχει πραγματοποιήσει μεταμοσχεύσεις καρδιάς σε 122 ασθενείς. Σήμερα, βρίσκονται σε αναμονή 32 άτομα, εκ των οποίων, δώδεκα φέρουν συστήματα μηχανικής υποστήριξης της καρδιάς.
 
Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο θεωρεί υποχρέωσή του, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, να ευχαριστήσει την οικογένεια του δότη και το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και ειδικότερα το διοικητή κ. Χαράλαμπο Μπονάνο και τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων του Νοσοκομείου με επικεφαλής στο Χειρουργικό Τομέα τον καθηγητή κ. Διονύσιο Καραβία και στο Νεφρολογικό Τομέα τον καθηγητή κ. Δημήτριο Γούμενο καθώς και τη διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας επίκουρη καθηγήτρια Αναισθησιολογίας κυρία Φωτεινή Φλίγκου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης