Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων παρά την κακοκαιρία

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων παρά την κακοκαιρία

Προβλήματα από την τριήμερη απεργία των σιδηροδρομικών - Δείτε ποια δρομολόγια ακυρώνονται - Βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο - Πού θέλει αντιολισθητικές αλυσίδες - Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση μέχρι την Τρίτη, 22 Απριλίου

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων παρά την κακοκαιρία
Μειωμένη εμφανίζεται σήμερα η έξοδος εκδρομέων από την Αττική συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Βέβαια, από τα στοιχεία φαίνεται ότι όσοι Αθηναίοι δεν έφυγαν τις προηγούμενες ημέρες εγκαταλείπουν σήμερα το κλεινόν άστυ.

Συγκεκριμένα, ως τις 11 το πρωί από τα διόδια των Αφιδνών πέρασαν 6.527 οχήματα, από τα διόδια Θήβας 2.803 οχήματα, από τα διόδια Τραγάνας 2.275 οχήματα και από τα διόδια Αγ. Τριάδας πέρασαν 2.124 οχήματα.

Χθες, Μ. Παρασκευή από τις Αφίδνες πέρασαν συνολικά 40.536 οχήματα, από τη Θήβα 21.056 οχήματα, από την Τραγάνα 18.551 οχήματα από την Αγ. Τριάδα 18.957 οχήματα.

Κλείσιμο
Από τα διόδια της Ελευσίνας σήμερα, έως τις 12 το μεσημέρι πέρασαν 12.400 οχήματα. Χθες είχαν περάσει 56.354 και τη Μ. Πέμπτη 58.305 οχήματα.

Παράλληλα, προβλήματα στις μετακινήσεις των τελευταίων εκδρομέων που φεύγουν από την Αθήνα, δημιουργεί το γεγονός ότι  τα τρένα του ΟΣΕ θα μείνουν ακινητοποιημένα από σήμερα και για τις επόμενες τρεις ημέρες, λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια που ακυρώνονται: 

-Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα

Καταργούνται όλες οι επιβατικές αμαξ/χίες καθώς και τα λεωφορεία που εκτελούν εσωτερικές διαδρομές εντός του Δικτύου.

-Μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης – Αθηνών
Οι αμαξ/χίες 600 & 601 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων, μετά τη λήξη της απεργίας (Δευτέρα του Πάσχα προς Τρίτη ) από Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

-Μεταξύ Φλώρινας-Θεσσαλονίκης
Καταργείται η αμαξ/χία IC 82

-Μεταξύ Δικαίων-Αλεξανδρούπολης
Καταργείται η αμαξ/χία 1681

Σημειώνεται ότι τις ημέρες των απεργιών δε θα γίνονται ούτε τα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς το Αεροδρόμιο. Έτσι, οι συρμοί του Μετρό θα σταματούν στο σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.


Συνεχίζεται η κακοκαιρία
Στο μεταξύ, παρά την λιγότερη κίνηση στο εθνικό οδικό δίκτυο εν συγκρίσει με τις προηγούμενες ημέρες, ο καιρός για ακόμη μία ημέρα δεν είναι σύμμαχος των οδηγών και συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή.  

Στην Κεντρική Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 12ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο. Στη Δυτική Μακεδονία χιόνισε τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού Φλώρινας χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των εκδρομέων. Αλυσίδες θα χρειαστούν μόνο τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ό χιλιόμετρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός θα εμφανίσει βελτίωση από σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, οπότε το υπαίθριο ψήσιμο του οβελία δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ή συννεφιά, χωρίς βροχές.

Ωστόσο έως και σήμερα ο θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η κακοκαιρία συνοδεύεται και με αρκετό κρύο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (άνω των 1.000 μέτρων).

Σταδιακά από το σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη και νοτιότερα, στην περιοχή της Θεσσαλίας, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην ανατολική Πελοπόννησο, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα βγει ακόμα και ήλιος.

Πάντως, η Ανάσταση στην Αθήνα, εκτιμάται από την ΕΜΥ, ότι θα γίνει με καλό καιρό, αν και με κρύο και με θερμοκρασία που θα φτάνει τους 17 βαθμούς.

Στους 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα

Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρξει αισθητή βελτίωση του καιρού, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία φτάνοντας τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα βόρεια και στα βορειανατολικά της Ελλάδας και στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να εκδηλωθούν μπόρες.

Αναλυτικά:
 
Μακεδονία - Θράκη

Nεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με 3 με 5 και από το απόγευμα μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 19 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ιόνιο - Ήπειρος - Δυτική Στερεά

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στα υπόλοιπα, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία - Ανατολική Στερεά - Εύβοια

Στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στις μεσημβρινές ώρες.Οι άνεμοι θα κινούνται από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα είναι από 4 έως 22 βαθμούς.

Κυκλάδες - Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 21 βαθμούς.

Ανατολικό Αιγαίο - Δωδεκάνησα
 
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα νησικά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα βόρεια πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαμούς χαμηλότερη.

Αττική
 
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα βόρεια με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 20 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημβρινές ώρες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση από το από το απόγευμα.  Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς. 

Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία τη Δευτέρα του Πάσχα 

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και τα βόρεια  με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, και γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά περιμένουμε την Δευτέρα του Πάσχα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 τοπικά στο νοτιοανατολικό αιγαίο  και βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σε μεγαλύτερη άνοδο η θερμοκρασία.

Αίθριος ο καιρός σε όλη την χώρα την Τρίτη, 22 Απριλίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, 22 Απριλίου. Οι άνεμοι θα είναι  νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης