Πρέσβης... «μαϊμού» εξαπατούσε αυτοκινητιστές

Πρέσβης... «μαϊμού» εξαπατούσε αυτοκινητιστές

Η έρευνα οδήγησε σε έναν 57χρονο παλιό γνώριμο, που τους έχει απασχολήσει πολλές φορές για πλαστογραφία...

Πρέσβης... «μαϊμού» εξαπατούσε αυτοκινητιστές
Το πομπώδες ύφος με το οποίο τους μιλούσε -χωρίς να τον βλέπουν- ο άγνωστος συνομιλητής τους ο οποίος συστηνόταν ως πρέσβης ξένης χώρας, δεν άφηνε αμφιβολία στους ανυποψίαστους αυτοκινητιστές της Δράμας ότι η δουλειά που τους προσέφερε ήταν «δώρο εξ ουρανού».

Ο άγνωστος -τότε- «διπλωμάτης» είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με δύο 43χρονους αυτοκινητιστές και τους είχε δελεάσει με υψηλή χρηματική αμοιβή για να αναλάβουν τις μετακινήσεις του στη διάρκεια μιας τρίμηνης περιοδείας στο νομό Δράμας! Τέτοιες εποχές, τα ανέλπιστα έσοδα είναι πάντα καλοδεχούμενα και οι άτυχοι βιοπαλαιστές δεν υποψιάστηκαν το παραμικρό, όταν ο «πρέσβης» του ζήτησε να καταθέσουν 1.800 ευρώ σε ένα τραπεζικό λογαριασμό ως... εγγύηση για τη μελλοντική τους συνεργασία!

Κλείσιμο
Από τις 28 Φεβρουαρίου που κατέθεσαν τα χρήματα, όμως, ο «καλός πελάτης» διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί τους. Μόνο τότε, οι αυτοκινητιστές κατάλαβαν πως είχαν εξαπατηθεί και κατέφυγαν στην Ασφάλεια Δράμας. Η έρευνα που ξεκίνησαν οι αστυνομικοί οδήγησε σε έναν 57χρονο παλιό γνώριμο, που τους έχει απασχολήσει πολλές φορές για πλαστογραφία. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν και άλλοι έπεσαν θύματά του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης