Ανησυχία για τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά

Ανησυχία για τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά

«Άπαντες παρόντες» αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση του κόμματος – Φόβοι για τυχόν έκτροπα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

Σχηματίζει κυβέρνηση ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κολομβίας
Ανησυχία για τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής στο Μελιγαλά
Εκδήλωση, όπου φιλοδοξεί να κάνει επίδειξη δύναμης, ετοιμάζει η Χρυσή Αυγή την Κυριακή, στο Μελιγαλά, όπου πριν από 69 χρόνια γράφτηκε μία από τις τραγικότερες και πιο φριχτές σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Χρυσή Αυγή καλεί «όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες στην ετήσια εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων του Μελιγαλά», υπενθυμίζοντας την «αναγκαιότητα» να είναι «άπαντες παρόντες».

Μάλιστα, σημειώνεται ότι η οργάνωση θα διαθέσει λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρει μαζικά όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση.
Κλείσιμο

Η Πηγάδα του Μελιγαλά είναι συνδεδεμένη με την εκτέλεση κατοίκων της περιοχής κατά την αρχική φάση του Εμφυλίου. Σε μία από τις πιο φριχτές τραγωδίες του πολέμου, ύστερα από μια τριήμερη μάχη (13-15 Σεπτεμβρίου 1944) σφαγιάστηκαν και ρίχτηκαν στο περιώνυμο ξεροπήγαδο εκατοντάδες άνθρωποι.

Παράγοντες της περιοχής, πάντως, εκφράζουν την ανησυχία τους για τυχόν έκτροπα που θα αμαύρωναν περισσότερο τη θλιβερή αυτή επέτειο, αφού ήδη το κλίμα είναι τεταμένο μετά και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών, με πρωταγωνιστές μέλη της Χρυσής Αυγής σε Θεσσαλονίκη και Πέραμα, καθώς και την πρόσφατη εκδήλωση στις Θερμοπύλες.




 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης