Κως: Έχτισε σπίτι με... αρχαία υλικά!

Κως: Έχτισε σπίτι με... αρχαία υλικά!

Όχι μόνο το ίδιο το σπίτι ήταν σε χώρο αρχαιολογικής ζώνης, αλλά ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να το διακοσμήσει με κιονόκρανα και άλλα αρχαία αντικείμενα που βρήκε

«Πάλεψα για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι»!
Κως: Έχτισε σπίτι με... αρχαία υλικά!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι υπάλληλοι της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Κω και οι αστυνομικοί της Ασφαλείας που πήγαν να διερευνήσουν καταγγελίες για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων στο σπίτι ενός 49χρονου στην περιοχή Πυλί, όταν διαπίστωσαν ότι ο ιδιοκτήτης είχε αρχίσει να χτίζει ενσωματώνοντας στα ντουβάρια... αρχαία υλικά!

Και το ίδιο το υπό ανέγερση οίκημα βρίσκεται σε χώρο αρχαιολογικής ζώνης κοντά σε ένα αρχαίο λατομείο της Ελληνιστικής περιόδου! Εκεί βρήκε ο ιδιοκτήτης ένα μαρμάρινο κιονόκρανο, μια μυλόπετρα, κατώφλια και άλλα τμήματα αρχιτεκτονικών μελών που χρησιμοποίησε στην κατασκευή εντοιχίζοντάς τα ή ενσωματώνοντάς τα στα δάπεδα ως... διακοσμητικά!

Κλείσιμο
Ο 49χρονος συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και παραπέμφθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κω κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων, ενώ οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν την καταμέτρηση για να εξακριβώσουν πόσα αρχαία αντικείμενα έχουν χρησιμοποιηθεί συνολικά στην οικοδομή και τι αρχαιολογική αξία έχουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης