Ένας 67χρονος έχασε τη ζωή του στην Καλαμίτσα Καβάλας και ένας 74χρονος ανασύρθηκε νεκρός στο Φαληράκι
Άλλα δύο θύματα προστέθηκαν την Κυριακή στη λίστα με τους νεκρούς λουόμενους στις ελληνικές θάλασσες.
Πρόκειται για έναν 67χρονο που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του το απόγευμα της Κυριακής από τη θαλάσσια περιοχή Καλαμίτσας Καβάλας. Αν και διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο από το να διαπιστώσουν το θάνατό του ενώ έχει διαταχθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Στη Ρόδο χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, το πρωί την Κυριακή από τη θάλασσα στο Φαληράκι ένας 74χρονος. Ο άτυχος άνδρας διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, με τις αρχές να έχουν επίσης διατάξει την πραγματοποίηση νεκροψίας.
Και στις δύο περιπτώσεις την προανάκριση έχουν αναλάβει τα κατά τόπους λιμεναρχεία.
Ο επίλογος του φετινού Plastic Free Greece γράφτηκε δυναμικά το τριήμερο 23 - 25 Σεπτεμβρίου με τέσσερις καθαρισμούς στο 3ο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που το ανακούφισαν σημαντική από την ανθρωπογενή ρύπανση.