Ήπια ανοδικά S&P 500 και Dow Jones

Ήπια ανοδικά S&P 500 και Dow Jones

Η μετοχή της Estee Lauder κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο με κέρδη 9,22%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα

Ήπια ανοδικά S&P 500 και Dow Jones
Άνοδος για S&P 500 και Dow καθώς η Fed άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο.

Αναλυτικά, ο Dow Jones κινήθηκε ανοδικά 0,25% στις 23.435μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,16% στις 2.579 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κάθοδο 0,17% στις 6.716 μονάδες.

Κλείσιμο
Η μετοχή της Estee Lauder κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο με κέρδη 9,22%, μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Η Fed άφησε αμετάβλητα στο 1%-1,5% κατά τη σημερινή της συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική, όπως ήταν αναμενόμενο, διατηρώντας ωστόσο θετική στάση για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, η αύξηση των επιτοκίων θα γίνει στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

«Δεν υπήρξε κανένα σημάδι από τη σημερινή ομιλία ότι διακινδυνεύεται η αύξηση επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Με την οικονομία να αναπτύσσεται κατά σχεδόν 3%, την ανεργία στο 4,2%, την άνοδο του πληθωρισμού και τις χαλαρές νομισματικές συνθήκες, όλα δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Μάικλ Αρόν, επικεφαλής επενδύσεων στην State Street Global Advisors.

«Νομίζω ότι οι σημερινές ανακοινώσεις ήταν αναμενόμενες», δήλωσε ο Anthony Conroy, πρόεδρος της Abel Noser. «Αυτό που κάνουν είναι να δίνουν σε όλους την ευκαιρία να προετοιμαστούν για μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκεμβρίο» πρόσθεσε.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, από το υψηλό 13 ετών υποχώρησε η μεταποίηση στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Ο δείκτης μεταποίησης ISM διολίσθησε στις 58,7 μονάδες από 60,8 τον Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, στο μέτωπο της απασχόλησης, ο ιδιωτικός τομέας στις ΗΠΑ δημιούργησε 235.000 θέσεις εργασίας έναντι 110.000 θέσεων τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης