Σε ιστορικά υψηλά S&P 500 – Nasdaq

Σε ιστορικά υψηλά S&P 500 – Nasdaq

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην πορεία της τιμής πετρελαίου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να παρατείνει για ακόμη εννέα μήνες τη μείωση παραγωγής του

Σε ιστορικά υψηλά S&P 500 – Nasdaq
Ανοδική πορεία ακολούθησαν οι αμερικανικές μετοχές καθώς η Wall Street υποδέχτηκε με θετική διάθεση τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, στα οποία ξεκαθαρίζει ότι η μείωση του ισολογισμού της -μέσω πώλησης αμερικανικών ομολόγων- θα γίνει σταδιακά και βάσει συγκεκριμένου σχεδίου.

Αποτέλεσμα της... ανακούφισης είναι οι S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό, ενώ σε θετικό έδαφος έκλεισε και ο Dow Jones.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,34% στις 21.082 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,44% στις 2.415 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε υψηλότερα κατά 0,69% στις 6.205 μονάδες.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της Fed, η τράπεζα έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο σύστημα στις πωλήσεις ομολόγων, με προαναγγελία του ορίου πώλησης για κάθε μήνα. «Η αγορά εκλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο η Fed θα μειώσει τον ισολογισμό της θετικά», τονίζει ο Robert Pavlik, επικεφαλής επενδύσεων της Boston Private Wealth.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται και στην πορεία της τιμής πετρελαίου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να παρατείνει για ακόμη εννέα μήνες τη μείωση παραγωγής του. 

Ανοδική πορεία για τα αμερικανικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να υποχωρεί στο 2,255% και του 2ετούς στο 1,294%.

Πηγή: Newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης