Πτωτικά έκλεισε η Wall Street

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street

Στο 0,88% η απόδοση των 2ετών αμερικανικών ομολόγων στο 1,84% αυτή των 10ετών

Πτωτικά έκλεισε η Wall Street
Υποχώρησαν την Πέμπτη οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές είχαν να αντιμετωπίσουν μία νέα παρτίδα εταιρικών κερδών, κάποια στοιχεία για την αμερικανική οικονομία και την πτώση στα κρατικά ομόλογα.

Ο DOW σημείωσε πτώση 0,16% στις 18.169,68 μονάδες ενώ ο S&P 500 έχασε 0,30% στις 2.133,04 μονάδες. Ο NASDAQ υποχώρησε 0,65% στις 5.215,97 μονάδες.

«Νομίζω ότι υπάρχει ένας πόλεμος χαρακωμάτων, μεταξύ εταιρικών κερδών και ανόδου των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων. Νομίζω ότι η αύξηση των αποδόσεων καταφθάνει προκειμένου να υπάρξει μία έστω και ήπια διόρθωση στην αγορά ομολόγων», εκτιμά ο Jim Davis, αναλυτής της Τhe Private Client Group of U.S. Bank.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα οι ανακοινώσεις εταιρικών μεγεθών τριμήνου προβάλλουν μία αρκετά καλή εικόνα, τουλάχιστον για τις ΗΠΑ. Μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης είχε ανακοινώσει αποτελέσματα το 39% των εταιρειών που είναι εισηγμένες στον S&P 500. Εξ αυτών το 76% κατόρθωσε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών αναφορικά με τα κέρδη του και το 62% αναφορικά με τις πωλήσεις του.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη επιδόματος ανεργίας υποχώρησαν κατά 3.000 στις 258.000, ενώ οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 1,5% τον Σεπτέμβριο.

Στο 0,88% η απόδοση των 2ετών αμερικανικών ομολόγων στο 1,84% αυτή των 10ετών.

Άνοδος για την απόδοση των ομολόγων σε Βραζιλία, Ιταλία και Ινδία.

Ο δείκτης φόβου (VIX) διαπραγματεύτηκε υψηλότερα κοντά στο 14,9.

Κέρδη 54 σεντς για το αμερικανικό αργό ή άνοδος 1,1% στα 49,72 δολάρια στο βαρέλι

Ενισχύθηκαν την Πέμπτη τα futures του χρυσού καθώς οι ασθενέστερες των αναμενόμενων παραγγελίες διαρκών αγαθών αύξησαν την αβεβαιότητα για το τι τελικά θα κάνει η Fed αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική και το ύψος των επιτοκίων της πριν το τέλος του έτους.

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου ενισχύθηκε 2,90 δολάρια ή 0,2% στα 1.269,50 δολάρια στην ουγγιά. Πτώση 3,5% για τις τιμές του χρυσού σε επίπεδο μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης