Με «αστερίσκους» κλείνει η αξιολόγηση

Με «αστερίσκους» κλείνει η αξιολόγηση

Ένα μήνα και όχι 5 θα δώσουν πίσω αναδρομικά  για το ΕΚΑΣ οι συνταξιούχοι -  Εκκρεμούν για Σεπτέμβριο τα «κόκκινα δάνεια» -Απαλείφθηκε η διάταξη για ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ - Και νέα τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη για να κατατεθούν ως την Πέμπτη οι υπόλοιπες τροπολογίες

Με «αστερίσκους» κλείνει η αξιολόγηση
Με νέα τηλεδιάσκεψη ή μέσω email θα κλείσουν σήμερα οι «ουρές» της διαπραγμάτευσης για ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. Ωστόσο θεωρείται βέβαιο πως μετατίθεται για Σεπτέμβριο η εκκρεμότητα για τα «κόκκινα» εγγυημένα από το δημόσιο δάνεια. Επιπλέον, ενώ γλιτώνουν 5 μηνών αναδρομικά όσοι συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ, θα χρειαστεί να επιστρέψουν το ΕΚΑΣ μηνός Ιουνίου που ήδη το εισέπραξαν.  
  
Όπως ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη στις 2 τα ξημερώματα, μετά την χθεσινή τετράωρη σύσκεψη των κ.κ. Τσακαλώτου, Σταθάκη και Σκουρλέτη με τους επικεφαλής των θεσμών, αναμένεται:
 
-          το πρωί της Τετάρτης να κατατεθεί η τροπολογία για πού θα αλλάζει τη σκανδαλώδη διάταξη για τις off shore.

Κλείσιμο
-          μέσα στην ημέρα να υπάρξει τελική επικοινωνία με τους δανειστές που αφορά τις ρυθμίσεις για τα Ενεργειακά.

-          ό,τι άλλο απαιτείται να κατατεθεί ως τροπολογία, θα  έρθει στη Βουλή απόψε το βράδυ ή έως την Πέμπτη το απόγευμα, πριν ψηφιστεί ως την Παρασκευή. 

 
Για να κλείσει η αξιολόγηση, στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε ότι:
 
-          Η κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους 100.000 συνταξιούχους, όπως αποκάλυψε χθες το protothema.gr , θα ισχύσει από 1.6.2016 και όχι από 1.1.2016. έτσι δεν θα χρειαστεί να δώσουν αναδρομικά 5 μηνών (Ιανουαρίου-Απριλίου) οι δικαιούχοι που το χάνουν. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για το μήνα Ιούνιο, που θα τους ζητηθεί πίσω, μάλλον σε πολλές δόσεις.
 

-           Έκλεισε όλο το πακετο των συντάξεων, των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ που θα πηγαίνανε στον ΟΑΕΕ ,  τους επιστήμονες και τις αναπηρικές συντάξεις  από εργατικά ατυχήματα. 

-          Στα Ενεργειακά, οι δανειστές απέσυραν την πίεση για πρόβλεψη ενδεχόμενης ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. 
 
 
Ωστόσο δεν επήλθε συμφωνία για τα εγγυημένα από το δημόσιο «κόκκινα» δάνεια. Θα δοθούν σε funds και εγγυημένα δάνεια κρατικών επιχειρήσεων, αλλά επιδίωξη της ελληνικής πλευράς είναι να εξαιρεθούν τουλάχιστον τα δάνεια σεισμοπλήκτων κλπ.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης