Kέρδη στη Wall Street

Kέρδη στη Wall Street

Η Fed αναμένει περισσότερες ενδείξεις για την ανάκαμψη της οικονομίας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου
Kέρδη στη Wall Street
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street με τους Dow και S&P 500 να σημειώνουν νέα υψηλά, μετά την έκπληξη της Fed να κρατήσει σε πλήρη ισχύ το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, ύψους 85 δισ. δολαρίων το μήνα.

"Μουσική στα αυτιά της αγοράς και ένα θετικό σημάδι για τους κινδύνους σε όλους τους τομείς" δήλωσε για την απόφαση την Fed ο Quincy Krosby, στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στο Prudential Financial. "Αλλά οι επενδυτές σε κάποιο σημείο θα αρχίσoυν να αμφισβητούν την ισχύ της οικονομίας...

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος έθιξε έμμεσα τη δημοσιονομική πολιτική και χωρίς αμφιβολία το δράμα παίζεται στις συζητήσεις για τον προϋπολογισμό.

Αυτό θα μπορούσε να ήταν ένας λόγος που αποφάσισε να κρατήσει το πόδι μακριά από το φρένο (η Fed)", δήλωσε.

Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε συγκέντρωση CEO δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον έχει κολλήσει σε αδιέξοδο στις συζητήσεις επί των προϋπολογισμών για το χρέος και το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης, με την κυβέρνηση να μην μπορεί να λειτουργήσει σωστά.

Η Federal Reserve ανέφερε ότι θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα ύψους 85 δισ. τον μήνα, ξαφνιάζοντας τη Wall Street.

Οι στρατηγικοί αναλυτές και οι επενδυτές ανέμεναν από τη Fed να μειώσει το πρόγραμμα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας κατά 10 - 15 δισ. δολάρια.

"Το συμπέρασμα ήταν πως επρόκειτο για μία συνάντηση όπου θα ξεκινούσαν το 'tapering" και στο βαθμό που η Fed είπε ότι είναι εξαρτώμενη από τα δεδομένα, νομίζω ότι έκαναν το σωστό πράγμα", δήλωσε ο Art Hogan, διευθύνων σύμβουλος στη Lazard Capital.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης