Βγαίνουμε Αθήνα...και όχι μόνο!

Βγαίνουμε Αθήνα...και όχι μόνο!

Δείτε την πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας!

Βγαίνουμε Αθήνα...και όχι μόνο!
Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου
Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ


Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του κύκλου συναυλιών «Νέα σημεία πολιτισμού στην πόλη» των Μουσικών του Συνόλων, με τον οποίο επιδιώκει να χαρίσει μία νέα μουσική πνοή στην πόλη, παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα την Παρασκευή στον πεζόδρομο Βουκουρεστίου. Με συνθέσεις από κορυφαίες όπερες και οπερέτες, αλλά και αριστουργήματα κινηματογραφικής μουσικής, η Συμφωνική Ορχήστρα θα δώσει μία ιδιαίτερη μουσική πινελιά στην απογευματινή βόλτα των Αθηναίων, μετατρέποντας τον πεζόδρομο Βουκουρεστίου σε μία ανοικτή μουσική σκηνή. Μουσική διεύθυνση: Ελευθέριος Καλκάνης , Σοπράνο: Βανέσα Καλκάνη και Ειρήνη Κώνστα. Στις 19:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ -"ΠΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΙΩΠΗ" ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ
Κλείσιμο
Τη συναυλία «Πώς η ιστορία γίνεται σιωπή», που έδωσε ο Θάνος Μικρούτσικος στη Μικρή Επίδαυρο, παρουσιάζει την Παρασκευή στον Κήπο του Μεγάρου. Μια παράσταση με οδηγό τα τραγούδια «Η πιο όμορφη θάλασσα», «Ο Ντικ», «Η δίκοπη ζωή», η «Πιρόγα», η «Ρόζα», «Η Ταράτσα», «Τα κελιά», το «Μιλώ» του Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και πολλά άλλα. Ο Θάνος Μικρούτσικος συναντά επί σκηνής την Αφροδίτη Μάνου και τον Κώστα Θωμαΐδη. Τους πλαισιώνουν ο Θύμιος Παπαδόπουλος στα πνευστά και ο Θοδωρής Οικονόμου στο πιάνο. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών : Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ, Ταμείο: 12 ευρώ.

Η ΚΡΗΤΗ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ
Ένα μουσικό ταξίδι στις ρίζες της κρητικής παράδοσης που σμίγει για πρώτη φορά τους σημαντικότερους Κρήτες δημιουργούς παρουσιάζει ο Γιώργος Ν. Ξυλούρης στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα. Τριάντα δύο καλλιτέχνες θα συναντηθούν και θα συνυπάρξουν μουσικά στην ίδια σκηνή, αφηγούμενοι μια ιστορία που συνεχίζει να εξελίσσεται και να κρατάει ζωντανή την ταυτότητά της. Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων , Βύρωνας, τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350. Στις 20:30

Γενική είσοδος 10 ευρώ. Με την στήριξη του "Στο Κόκκινο 105,5".

ΘΕΑΤΡΟ
 "ΗΛΕΚΤΡΑ" ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Επιχειρώντας ν' ανοίξει ένα γόνιμο διάλογο ανάμεσα στην αρχαία ελληνική δραματουργία και στο δυναμικό παρόν του ελληνικού θεάτρου , το Θέατρο Badminton παρουσιάζει την "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία του Σπύρου Ευαγγελάτου. Τη μετάφραση υπογράφει ο Κ.Χ. Μύρης και το σκηνικό ο Γιώργος Πάτσας. Τον ρόλο της Ηλέκτρας ερμηνεύει μια από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της νεότερης γενιάς, η κάτοχος του βραβείου "Μελίνα Μερκούρη" Μαρίνα Ασλάνογλου. Δίπλα της δύο κορυφαίες μορφές του ελληνικού θεάτρου, η Ρένη Πιττακή και ο Γιάννης Βόγλης. Βεάκειο θέατρο : Λόφος Προφήτη Ηλία , Πειραιάς, τηλέφωνο: 210 4194520. Στις 21:00. Εισιτήρια: 16/ 14 ευρώ (άνεργοι, φοιτητές, παιδιά, άνω των 65, ΑΜΕΑ).

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη κλείνει τον κύκλο των φετινών της παραστάσεων σε Ελλάδα και Κύπρο με μια μεγάλη συναυλία στο αγαπημένο της Θέατρο Βράχων.

Με τραγούδια από το ρεπορτόριο της, αλλά και νέα από την τελευταία της δισκογραφική δουλειά με τίτλο «9 +1 Ιστορίες», η Ελευθερία Αρβανιτάκη επιστρέφει στους Βράχους και υπόσχεται μια συναυλία-γιορτή, μια συναυλία γεμάτη από τραγούδια που έχουμε αγαπήσει και τραγουδήσει. Μαζί της οι: Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Θέμης Καραμουρατίδης, Στάθης Δρογώσης.

Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων, τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350. Στις 21:00
Εισιτήρια: 12 ευρώ (Προπώληση), 14 ευρώ (Ταμείο).

ΘΕΑΤΡΟ
"ΑΙΑΣ" ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Μια από τις φορτισμένες πολιτικά τραγωδίες της ελληνικής γραμματείας, και η αρχαιότερη από τις σωζόμενες του Σοφοκλή, διατηρεί ζωντανό τον ομηρικό απόηχο πάνω σε έναν προβληματισμό: Πώς το πολεμικό-ηρωικό ιδεώδες δεν κάμπτεται από τον πολιτικό συμβιβασμό. Ο μύθος του Αίαντα εκτυλίσσεται στην Τροία, έπειτα από τον θάνατο του Αχιλλέα. Ως ο δυνατότερος πολεμιστής, αξιώνει ν' αποκτήσει τα όπλα του θανόντα. Όταν αυτά αποδίδονται στον Οδυσσέα, ο Αίας νιώθει ατιμασμένος∙ και δίχως το τεκμήριο του ηρωικού μεγαλείου, αυτοκτονεί. «Τον χθεσινό ήρωα δεν τον χρειάζεται η νέα εποχή, πρέπει να τον ακυρώσει», παρατηρεί ο σκηνοθέτης της παράστασης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Η μετάφραση είναι του Δημήτρη Μαρωνίτη. Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη. Στις 21:00. Εισιτήρια- VIP: 40, Α Ζώνη: 30, Β Ζώνη: 25, Γ Ζώνη: 20, 15, 'Ανω Διάζωμα: 15, 10 ευρώ.

"Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ" ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ
Ένα από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών, "Η Μελωδία της Ευτυχίας", που παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος το χειμώνα στο Παλλάς κάνει μερικές επιλεγμένες παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για την περίφημη ιστορία της οικογένειας Φον Τραπ που έγινε μιούζικαλ και στη συνέχεια ταινία (1965) με την Τζούλι 'Αντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ - ταινία που απέσπασε 5 Όσκαρ και έκανε ένα από τα μεγαλύτερα ρεκόρ εισπράξεων στα ταμεία. Την ελληνική μεταφορά του έργου, υποστηρίζει ένα ξεχωριστό καστ ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους είναι η αγαπημένη τραγουδίστρια Demy, ο 'Ακης Σακελλαρίου, η Ναταλία Δραγούμη και ο Γιώργος Τζαβάρας , ενώ τη σκηνοθεσία, καθώς και την απόδοση του κειμένου και των στίχων στα ελληνικά υπογράφει η Θέμιδα Μαρσέλλου. Θέατρο 'Αλσους Βεΐκου: Λεωφόρος Ομορφοκκλησιάς, τηλέφωνο: 2102143317. Στις 20:30. Εισιτήρια- Ταμείο: 15 ευρώ (Κανονικό), 12 ευρώ (Παιδικό), Προπώληση: 12 ευρώ (Κανονικό), 10 ευρώ (Παιδικό).

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
"ΕΛΕΥΣΗ - ΧΩΡΟΣ - ΧΡΟΝΟΣ - ΕΝΕΡΓΕΙΑ" ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Το έργο "Έλευση | χώρος χρόνος ενέργεια" είναι μία εγκατάσταση που συνοδεύεται από βίντεο και μία εικαστική δράση η οποία αφορά την πόλη της Ελευσίνας και συγκεκριμένα το βιομηχανικό της τοπίο. Χώροι βιομηχανικοί, άλλοι σε αδράνεια, άλλοι σε λειτουργία όπως το εργοστάσιο του "ΤΙΤΑΝ" χτίζουν έναν κώδικα επικοινωνίας με το σώμα. Το βιομηχανικό τοπίο προσεγγίζεται ως μία οντότητα όπου ένας καθημερινός διάλογος χτίζεται με αυτό καθώς τα όρια μεταξύ του σώματος και του τοπίου επαναπροσδιορίζονται. Ιδέα, εγκατάσταση και επιτέλεση: Αιμιλία Μπουρίτη. Στο Διοικητήριο Παλαιού Ελαιουργείου (Κανελλοπούλου και Δραγούμη, Παραλία Ελευσίνας). Καθημερινά: 19:00 με 23:00.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΑΧΑΡΝΗΣ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Μετά την περσινή του επιτυχία στους "Βατράχους", ο Γιάννης Κακλέας επανακάμπτει με την πέμπτη σκηνοθετική του απόπειρα στην αριστοφανική κωμωδία, ανεβάζοντας φέτος τους "Αχαρνής". Το πιο "επιθετικό" ειρηνόφιλο έργο του Αριστοφάνη, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, είναι αυτό που αποφεύγει τον διάλογο με την επικαιρότητα. Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Πελοποννησιακού πολέμου και ο Δικαιόπολις -τον ενσαρκώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος- μηχανεύεται ακόμη και τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού ειρήνης σε μια Αθήνα-καμένη γη. Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη. Στις 21:00. Εισιτήρια- VIP: 40, Α Ζώνη: 30, Β Ζώνη: 25, Γ Ζώνη: 20, 15, 'Ανω Διάζωμα: 15, 10 ευρώ.

"ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ" ΑΙΣΧΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Ο Κώστας Φιλίππογλου, μετά τον ευρηματικό «Φιλοκτήτη», σκηνοθετεί τον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα. Τραγωδία με φιλοσοφικό και πολιτικό υπόβαθρο, το ποιητικό αριστούργημα του Αισχύλου μιλά για την ελεύθερη βούληση και την αμφισβήτηση της εξουσίας. Ο Προμηθέας κραυγάζει πως η αμφισβήτηση της εξουσίας είναι πάντα, ένα ρήγμα, ένα άλμα, ένα δημιουργικό ξέσπασμα της ελεύθερης βούλησης - χωρίς τακτικούς ελιγμούς, χωρίς «στρατηγικούς» περιορισμούς και γίνεται έτσι η πρώτη φωνή στην ανθρώπινη ιστορία που δηλώνει ευθαρσώς: «Είμαι ρεαλιστής, γιατί ζητώ το αδύνατο. Και το ζητώ, χωρίς άλλον λόγο από τον εαυτό μου». Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων, Βύρωνας, τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350. Στις 21:00. Εισιτήρια- 14 ευρώ (Πλατεία, Προπώληση), 12 ευρώ (Πλατεία, Μαθητικό, Φοιτητικό), 10 ευρώ (Πλατεία, ΑμέΑ, 'Ανεργοι, 'Ανω των 65).

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΓΛΟΥ, ΦΤΕΡΩΤΕΣ ΚΙΘΑΡΕΣ ΚΑΙ MELIOS BALCANA MAMA ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου ετοιμάζει ένα «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης», μια συναυλία-γιορτή με όλους τους σταθμούς της τριαντάχρονης πορείας του στην ελληνική μουσική σκηνή. Μαζί του, οι Φτερωτές Κιθάρες, μια μπάντα που δημιουργήθηκε από τον ίδιο και αποτελείται από μουσικούς με «ηλεκτρισμένες» προθέσεις, πάντα έτοιμους για κιθαριστικές ακροβασίες. Καλεσμένοι του τραγουδοποιού είναι επίσης οι Melios Balcana Mama -ένα νέο συγκρότημα χάλκινων πνευστών που αναμειγνύει τον ήχο των Βαλκανίων με τη ρέγκε, το σκα αλλά και το λαϊκό μας τραγούδι-, οι οποίοι μπολιάζουν γνωστά κομμάτια του Ν. Πορτοκάλογλου με ένα διαφορετικό μείγμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών : Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια- Προπώληση: 10 ευρώ, Ταμείο: 12 ευρώ.

Η ΜΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

Η Μόνικα, η τραγουδοποιός που έδωσε νέα πνοή στην ελληνική μουσική σκηνή, μετά από την sold out συναυλία της στο Ηρώδειο τον Ιούλιο του 2014, όπου παρουσίασε για πρώτη φορά live το καινούργιο της άλμπουμ "Secret In The Dark", επιστρέφει το καλοκαίρι του 2015 με μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Με ανανεωμένο μουσικό προφίλ, η Μόνικα υπόσχεται να συνδυάσει το 70's vintage κλίμα, με την σύγχρονη ποπ αισθητική του "Secret In The Dark". Στον χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην Παραλία της Ελευσίνας, θα ακουστούν εκτός από το καινούργιο υλικό, όλες οι πολυαγαπημένες επιτυχίες και κλασικές στιγμές της Μόνικας, από ολόκληρη τη δισκογραφία της, όπως το "Over The Hill", το "Babe", το "Bloody Sth", το "Exit" και το "Yes I Do". Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας: Παραλία Ελευσίνας (Κανελλοπούλου και Δραγούμη). Στις 20:30. Εισιτήρια- Κανονικό: 12 ευρώ, Φοιτητικό: 5 ευρώ.

Ο ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ

Ο Κωστής Μαραβέγιας, επισκέπτεται για 4η συνεχόμενη χρονιά τον Πειραιά με ακουστικά όργανα και ρεμπετο-τυμπανοκρουσίες. Μετά τις προηγούμενες sold out καλοκαιρινές συναυλίες του, επιστρέφει στο Βεάκειο Θέατρο και προσκαλεί το κοινό να χορέψει και να τραγουδήσει σε μια ακόμη μοναδική «ρεμπετάλ βραδιά», τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στο Βεάκειο Θέατρο. Βεάκειο θέατρο : Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς, τηλέφωνο: 210 4194520. Στις 21:00. Γενική είσοδος: 12 ευρώ.

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ & ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ "ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ" ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ
Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο «παντρεύουν» το ροκ με το λαϊκό, τον ηλεκτρικό ήχο με τη μελωδία και τον λυρισμό, η ευκολία να φλερτάρουν με το διαφορετικό και να «αναγεννούν» αγαπημένα τραγούδια με δημιουργικές διασκευές γεμάτες φαντασία και πάθος είναι τα συστατικά για την φετινή τους συνάντηση. Στη συναυλία θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από τη μακρόχρονη πορεία τους, αλλά και υλικό από τις νέες δισκογραφικές τους δουλειές. Ο Λ. Μαχαιρίστας έχει μαζί του μια.. «Τρύπα στον καιρό.. κύριε Μάνο», με δεκατρία ολοκαίνουρια τραγούδια και πολύτιμες συνεργασίες, όπως εκείνη του Μάνου Ελευθερίου, ενώ ο Γ. Κότσιρας θα τραγουδήσει πως.. «ό,τι θυμάσαι, δεν πεθαίνει», μέσα από τη ματιά του Θάνου Μικρούτσικου και του Οδυσσέα Ιωάννου σε έντεκα καινούρια τραγούδια. Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων, Βύρωνας, τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350. Στις 21:00. Γενική είσοδος: 15 ευρώ, Προπώληση: 12 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ

 Οι γυναίκες παίρνουν στα χέρια τους την εξουσία, στην πολιτική κωμωδία - σάτιρα του Αριστοφάνη, «Εκκλησιάζουσες», που παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο, σε μετάφραση Μίνωα Βολανάκη και σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου. Ο Αριστοφάνης, στο προτελευταίο έργο του, που παρουσιάστηκε περί το 392 π.Χ., χρησιμοποιεί για μια ακόμα φορά μετά τη «Λυσιστράτη», τη δύναμη των γυναικών, για να αλλάξει τα κακώς κείμενα της ανδροκρατούμενης κοινωνίας. Μέσα από την κωμική φόρμα και τους χιουμοριστικούς διαλόγους ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου. Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη : Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Υψηλάντου, Βριλήσσια , τηλέφωνο: 210 6871700. Στις 21:00. Εισιτήρια- Κανονικό: 15 ευρώ,
   Σπουδαστικό, φοιτητικό: 12 ευρώ, 'Ανω των 65 ετών: 12 ευρώ.

"ΑΡΧΑΙΟ ΑΙΜΑ" ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟ ΡΟΕΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ

Το έργο μελετά το μυστικό δέος που αναδύεται από τις ακραίες ψυχικές συμπεριφορές μέσα απ' τις μορφές εμβληματικών γυναικών, όπως η Ηλέκτρα, η Κασσάνδρα και η Εκάβη. Η σύλληψη, η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι της Σοφίας Σπυράτου, ενώ την πρωτότυπη μουσική υπογράφει ο κορυφαίος Ελληνας συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος. Ερμηνεύουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Μάνια Παπαδημητρίου, Βίκυ Παπαδοπούλου και Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου. 'Αλσος Νέας Σμύρνης : Λεωφόρος Ελευθέριου Βενιζέλου και Εφέσου, Ν. Σμύρνη. Στις 21:00. Γενική είσοδος: 5 ευρώ.

"ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΝΤΑ ΑΛΜΠΑ" ΣΤΟ ΒΡΥΣΑΚΙ
Η παράσταση σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια Ένκε Φεζολλάρι που κέρδισε τους θεατές, επιστρέφει από τις 7 Σεπτεμβρίου στο Βρυσάκι. Το «Σπίτι της Μπερνάρντα 'Αλμπα» θα ανοίξει την πόρτα του για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στην όμορφη αυλή της Αθήνας κάτω από την Ακρόπολη. Μία βαλκανική τραγωδία εννέα γυναικών, με αέρα αλμοδοβαρικό. Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης : Βρυσακίου 17, Θησείο, τηλέφωνο: 210 3210179. Στις 21:30. Εισιτήρια- 10 ευρώ (κανονικό), 5 ευρώ (μειωμένο για φοιτητές, σπουδαστές).

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΥΟ ΕΡΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Σε μία ενιαία συναυλία, ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος παρουσιάζει στο Ηρώδειο το μουσικό του έργο «Χρονικό» και το νέο του δίσκο «Εντεύθεν». Το «Χρονικό» που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1969 περιγράφει την επώδυνη πορεία του ελληνισμού στον εικοστό αιώνα. Ερμηνεύουν: Νατάσσα Μποφίλιου και Vassilikos. Ακόμη , στη συναυλία για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν ζωντανά όλα τα τραγούδια που συνέθεσε ο Γιάννης Μαρκόπουλος για τον καινούριο δίσκο του «Εντεύθεν». Πρόκειται ίσως για τον πιο προσωπικό δίσκο του συνθέτη, γεμάτο πρωτόγνωρες εικόνες, μνήμες, ονειροπόλους ήρωες. Το έργο χαρτογραφεί την παραμονή και τη φυγή από κοινωνίες δυστοπικές και μιλώντας για την επόμενη μέρα ζωγραφίζει ένα τοπίο γνώριμο και συνάμα νέο όπου πρόσωπα και καταστάσεις μετρούν την αντοχή τους και εξετάζοντας τις δομές γύρω τους, αποδομούν και αναδομούν. Ερμηνεύουν: Γιώργος Νταλάρας, Δήμος Αναστασιάδης, Athena Ανδρεάδη, Δάφνη Ζουρνατζή. Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Ηρώδειο) : Διονυσίου Αρεοπαγίτου , Ακρόπολη. Στις 21:00. Εισιτήρια- Διακεκριμένη ζώνη: 45, Α' Ζώνη: 40, Β' Ζώνη: 35, Γ' Ζώνη: 25, 'Ανω διάζωμα: 20/15 ευρώ φοιτητικό & ανέργων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΑΡΑΝΤΖΗ "ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΗ" ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Μετά την ευρωπαϊκή περιοδεία τους σε 11 χώρες , ο διεθνώς καταξιωμένος πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η υμνωδός και ερμηνεύτρια Νεκταρία Καραντζή έρχονται στην Αθήνα για μία συναυλία στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Οι δύο καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν έναν ανανεωμένο μουσικό κύκλο βασισμένο στους μουσικούς δρόμους Δύσης και Ανατολής. Στο ρεπερτόριό τους, οι βυζαντινοί ύμνοι συνδυάζονται με τους ευρηματικούς αυτοσχεδιασμούς του Βασίλη Τσαμπρόπουλου πάνω σε παραδοσιακές μελωδίες της Μεσογείου και σπουδαία έργα κλασικών συνθετών συναντούν τις μουσικές συνθέσεις του βιρτουόζου πιανίστα, κυρίως μέσα από την πολύχρονη δισκογραφία του στην ECM. Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο: Λεωφόρος Bασιλίσσης Σοφίας 22, τηλέφωνο: 2107232178, 2107211027. Στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΟΜΙΛΙΑ "ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ" ΑΠΟ ΤΟΝ CHRIS DERCON ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
Τον Chris Dercon, Διευθυντή της Tate Modern του Λονδίνου, θα φιλοξενήσει τo Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σε μία ομιλία με θέμα "Το μουσείο του μέλλοντος". O Dercon είναι Διευθυντής της Tate Modern από το 2011 και υπεύθυνος για τη σύλληψη και την εκτέλεση του προγράμματος των εκθέσεων, καθώς και για την εκπροσώπηση της Tate στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Επιμέλεια Προγράμματος: Αφροδίτη Γκόνου. Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Νεοφύτου Δούκα 4, τηλέφωνο: 2107228321-3. Στις 19:00. Γενική είσοδος: 5 ευρώ. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη της επόμενης έκθεσης σύγχρονης τέχνης του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

ΘΕΑΤΡΟ
"ΑΝΤΙΓΟΝΗ" ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔH.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Την τραγωδία του Σοφοκλή "Αντιγόνη", ένα διαχρονικό τραγικό σχόλιο στην αλαζονεία της εξουσίας, παρουσιάζει η 5η ΕΠΟΧΗ ΤΕΧΝΗΣ σε συνεργασία με το ΔH.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Η παράσταση ανεβαίνει σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου. Ερμηνεύουν οι: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης κ.α. Θέατρο Βράχων : Οδός Ταταούλων, Βύρωνας, τηλέφωνο: 2107609340, 2107609350. Στις 21:00. Εισιτήρια: 18 ευρώ.

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ
Ο ΑΛΕΞΑΝΤΡ ΝΤΕΣΠΛΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ
Ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής, ο βραβευμένος με όσκαρ Αλεξάντρ Ντεσπλά έρχεται για πρώτη φορά, στη δεύτερη πατρίδα του, για μία μεγάλη best of συναυλία, στο Ηρώδειο, με τη συνοδεία της 100μελούς Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Γεννημένος στο Παρίσι το 1961 από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Ντεσπλά ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 5 ετών και μεγάλωσε ακούγοντας μεγάλους Γάλλους μουσουργούς, όπως οι Ravel και Debussy, καθώς και jazz μουσική. Φανατικός σινεφίλ, ο ίδιος, σπούδασε δίπλα σε πολύ σημαντικούς συνθέτες με κορυφαίο τον μεγάλο Έλληνα, Ιάννη Ξενάκη.Η κατάκτηση του Hollywood ξεκίνησε το 2003, όταν έγραψε την μουσική της ταινίας "Το κορίτσι με το μαργαριτένιο σκουλαρίκι", που αμέσως προτάθηκε για τα 3 πιο σημαντικά βραβεία: Golden Globe, British Academy of Film and Television Arts και European Film Awards. Ωδείο Ηρώδου Αττικού : Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη. Στις 21:00. Εισιτήρια: 10 (Ανέργων, Φοιτητικά), 23 ('Ανω Διάζωμα), 30 ( Γ Ζώνη), 40 ( Β Ζώνη), 50 (Γ ζώνη),
   65 (Διακεκριμένη).

ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ
 Η 'Αλκηστις Πρωτοψάλτη, μαζί με πέντε σολίστες μουσικούς, έρχεται για μία βραδιά, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, για να παρουσιάσει τη μουσική παράσταση "Τα χρώματα της Ελλάδας" που ταξίδεψε εκτός συνόρων, μάγεψε το κοινό και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Το πρόγραμμα αυτό (Colours of Greece) είναι ένα μουσικό ταξίδι της Ελληνίδας ερμηνεύτριας από τη μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι και περιέχει τραγούδια των γνωστών συνθετών (Νίκου Αντύπα, Σταμάτη Κραουνάκη, Στέφανου Κορκολή, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Goran Bregovic), αλλά και μοναδικές μουσικές στιγμές με τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και του Μίκη Θεοδωράκη. Βεάκειο θέατρο : Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς, τηλέφωνο: 210 4194520. Στις 21:00.Εισιτήρια: 15 ευρώ.

ΟΙ ΧΑΐΝΗΔΕΣ LIVE ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
Οι Χαΐνηδες έρχονται για μία εμφάνιση στην Τεχνόπολη. Με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου "Πέρα από τα Σύνορα" (Ψαραντώνης, Χαΐνηδες, Mode Plagal), οι Χαΐνηδες παρουσιάζουν μια παράσταση που φιλοδοξεί να παντρέψει φαινομενικά ετερόκλητα στοιχεία. Ηχοχρώματα από την Κρήτη, την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια μπλέκονται με αυτά της τζαζ και της ροκ μουσικής. Τεχνόπολις: Πειραιώς 100, Γκάζι . Στις 21:00. Προπώληση: 10 ευρώ, Ταμείο: 12 ευρώ.


ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΑΤΤΙΚΑ "BELLA ITALIA" ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Ένα μουσικό ταξίδι στην εποχή της Belle Époque και του μπελκάντο προτείνει στο κοινό η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ, που εμφανίζεται στον Κήπο. Η Ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και ιδρυτή της 'Αρη Δημητριάδη, θα παρουσιάσει σερενάτες, ουβερτούρες, καντσονέτες, χαμπανέρες, μαρς, βαλς, πόλκες, μαζούρκες, τάνγκο και μπολερό των Καλάτσε, Σιλβέστρι, Ματσόκκι, Γκαλάντι, Ρίκο, Τόστι και άλλων συνθετών. Στη συναυλία συμμετέχουν επίσης η νεαρή σοπράνο Ναταλία Κάντζια και ο τενόρος και σολίστ της ΕΛΣ Γιάννης Χριστόπουλος, που θα ερμηνεύσουν μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια της φωνητικής ιταλικής εργογραφίας. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών: Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη, τηλέφωνο: 210 7282333. Στις 20:30. Εισιτήρια- Προπώληση: 10 ευρώ, Ταμείο: 12 ευρώ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
Ο ΝΕΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΛΟΪΖΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟ

Σε μια διαφορετική βόλτα στον ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού μας καλεί η νέα έκθεση δημόσιας τέχνης του ΝΕΟΝ «Μεταβίβαση (A Transfer )». Η γνωστή εικαστικός Μαρία Λοϊζίδου δημιουργεί ένα ιδιότυπο «εργόχειρο», υφαίνοντας ένα φαινομενικά δύσχρηστο και άκαμπτο υλικό, όπως το νήμα από ανοξείδωτο χάλυβα, σε μια εγκατάσταση-συνομιλία με τα αρχαία μνημεία.
   Η έκθεση της Μαρίας Λοϊζίδου σε επιμέλεια της Διευθύντριας του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης Συραγούς Τσιάρα, έχει ως αφετηρία την εικαστική και διανοητική προσέγγιση της ιστορίας και των μνημείων του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2015, και θα είναι ανοιχτή καθημερινά, τις ώρες λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου.
 

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου
ΜΟΥΣΙΚΗ
Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΣΤΟ ΒΕΑΚΕΙΟ

Οι μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα μας μεταφέρουν από τους πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, στα ονειρικά σοκάκια του Παρισιού και από κει σε μια φεγγαρόλουστη βραδιά στην έρημο...Το μουσικό αυτό ταξίδι περιλαμβάνει μελωδίες από πολυβραβευμένα soundtracks όπως η "Πολίτικη Κουζίνα", το "Babamveoglum" και το "Ulak", συνθέσεις από την πιο πρόσφατη δουλειά της για την ταινία "BirleşenGönüller", ορχηστρική μουσική από το δημοφιλές άλμπουμ "Το Aστέρι και η Eυχή" καθώς και έργα από θεατρικές παραγωγές, όπως η "Φθινοπωρινή Iστορία", το "Συρανό ντε Μπερζεράκ" και "Το Τρίτο Στεφάνι". Βεάκειο θέατρο : Λόφος Προφήτη Ηλία, Πειραιάς, τηλέφωνο: 210 4194520. Στις 21:00. Εισιτήρια: 12 ευρώ (Κανονικό), 10 ευρώ (Μειωμένο).

"ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΑΛΙ ΘΑ ΚΑΛΕΙ" ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ
Μια μεγάλη συναυλία, μια μουσική γιορτή για την αγάπη, την υγεία, τη φιλία και την αλληλεγγύη. Αφορμή για αυτήν τη μουσική συνάντηση είναι ο Θάνος Ανεστόπουλος ο οποίος, στην προσωπική μάχη που δίνει κατά του καρκίνου, απευθύνθηκε στους μουσικούς του φίλους με σκοπό να διοργανωθεί μια συναυλία που θα επαληθεύσει τον τίτλο του τελευταίου δίσκου των Διάφανων Κρίνων, "...Και Η Αγάπη Πάλι Θα Καλεί!". Οι φίλοι ανταποκρίθηκαν και το αποτέλεσμα είναι η επανασύνδεση των Διάφανων Κρίνων, για μία βραδιά και μετά από επτά ολόκληρα χρόνια απουσίας, που με πλήρη την αρχική τους σύνθεση θα συναντήσουν τον Γιάννη Αγγελάκα, τους Last Drive και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη συνθέτοντας ένα line-up για αυτή τη μουσική βραδιά με κεντρικό άξονα την αγάπη και την ίδια τη ζωή. Τεχνόπολις : Πειραιώς 100, Γκάζι. Στις 21:30. Εισιτήρια : 12 (Ταμείο), 10 ευρώ (Προπώληση).

«ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»
Ο Γιάννης Σπανός έρχεται να μας ταξιδέψει στα πιο όμορφα μελωδικά μονοπάτια και να χαρίσει στο κοινό όλες του τις επιτυχίες. Από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, όπου η σφραγίδα του στο Νέο Κύμα, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού πενταγράμμου. Όλα του τα τραγούδια έγιναν διαχρονικές επιτυχίες μέσα από τις φωνές των Αρλέτας, Κώστα Κάραλη, Καίτης Χωματά, Πόπης Αστεριάδη και άλλων σπουδαίων ερμηνευτών εκείνης της εποχής. Δημοτικό Αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης": Βωμού Αρτέμιδος, Αχαρνές. Στις 21:00. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

Η ANGELIKA DUSK LIVE ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
Η Angelika Dusk επιστρέφει μαζί με την μπάντα της στο Cafe του Κήπου του Νομισματικού Μουσείου με την καλύτερη διάθεση και το "Marionette", το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ στις αποσκευές της. Η Angelika Dusk θα παρουσιάσει ένα πιο ακουστικό σετ ειδικά για το live στον Κήπο του Νομισματικού Μουσείου, με επιλεγμένα δικά της τραγούδια και ενδιαφέρουσες διασκευές αγαπημένων της κομματιών από καλλιτέχνες της διεθνούς ποπ σκηνής που η ίδια θαυμάζει πολύ όπως οι Florence and the Machine, Alicia Keys, Editors και άλλους. Νομισματικό Μουσείο: Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου 12, Ιλίου Μέλαθρον, τηλέφωνο: 2103612519, 2103612190. Στις 21:00. Δεν υπάρχει εισιτήριο εισόδου για τη συναυλία- Υποχρεωτική η κατανάλωση ενός ποτού για την παρακολούθηση του live.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝΙ ΚΡΑΓΚ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ

Στα τελευταία του έργα από ξύλο, μπρούντζο, πέτρα και φινιρισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, τα οποία πρόκειται να εκθέσει στο Μουσείο Μπενάκη, ο Βρετανός ανανεωτής της σύγχρονης γλυπτικής Τόνι Κραγκ παρουσιάζει μια νέα αφαιρετική αντίληψη της μορφής. Πειραματίζεται γύρω από την έννοια της συμπίεσης και της ανάλυσης χρησιμοποιώντας τοτεμικές δομές, όπου το ανθρώπινο προφίλ αποτελεί συχνά ένα απομονωμένο στοιχείο του συνόλου. Διαιρώντας τη μορφή σε τεταρτημόρια, την αναλύει με έναν σχεδόν φουτουριστικό τρόπο φτάνοντας έτσι στον πιο βαθύ πυρήνα της. . Ο βραβευμένος με Τέρνερ Τόνι Κραγκ, άνοιξε νέο δρόμο στη γλυπτική χρησιμοποιώντας με καινοτόμο τρόπο αστικά και βιομηχανικά υλικά, ενώ παράλληλα επικεντρώθηκε με το έργο του σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα. Επιμέλεια: Ξένια Γερουλάνου. Εγκαίνια: 8/09/15 στις 20:30. Μουσείο Μπενάκη, Κτ. Πειραιώς : Πειραιώς 138 , Γκάζι, τηλέφωνο: 210 345 3111. Πέμπτη& Κυριακή: 10:00 με 18:00. Παρασκευή& Σάββατο: 10:00 με 22:00 Εισιτήρια: 5 ευρώ (Κανονικό), 2.5 ευρώ (Μειωμένο).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης