Η Mercedes τιμωρήθηκε!

Η Mercedes τιμωρήθηκε!

Το Διεθνές Συμβούλιο με έγκριτους νομικούς συνεδρίασε χτες στο Παρίσι και αφού άκουσε τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων εξέδωσε σήμερα την ετυμηγορία του.

Η Mercedes τιμωρήθηκε!
Όπως ίσως γνωρίζετε η υπόθεση αφορά στις ιδιωτικές δοκιμές που πραγματοποίησε η Mercedes για λογαριασμό της Pirelli στη Βαρκελώνη αμέσως μετά το Ισπανικό GP χρησιμοποιώντας το φετινό μονοθέσιο κάτι που αντιβαίνει τους κανονισμούς.

Από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία προέκυψε πως η Mercedes ρώτησε τον αλυτάρχη της FIA, Τσάρλι Ουίτινγκ για το αν θα μπορούσε να προβεί στη συγκεκριμένη δοκιμή με το φετινό μονοθέσιο. Ο Ουίτινγκ με τη συνδρομή του νομικού τμήματος της FIA απάντησε πως κάτι τέτοιο θα ήταν θεωρητικά αποδεκτό εφόσον η Pirelli το προτείνει και σε άλλες ομάδες.

Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών αυτών οι Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον φορούσαν μαύρο κράνος η Mercedes απολογήθηκε γι’ αυτό ζητώντας συγνώμη.  Δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν ανθρώπους ασφαλείας επιφορτισμένους με την προστασία των οδηγών από φιλάθλους.

Από τη FIA θεωρούν δεδομένο ότι η Mercedes ωφελήθηκε απ’ αυτό το τεστ. Η Pirelli κλήθηκε στο δικαστήριο γιατί ως συνεργάτης του πρωταθλήματος πρέπει να σέβεται τους κανονισμούς του.

Η απόφαση για τη Mercedes είναι ότι δε τις επιτρέπεται να συμμετέχει στις δοκιμές με νέους πιλότους που είναι προγραμματισμένες στο Σίλβερστον από 17 - 19 Ιουλίου ανάμεσα στο Γερμανικό και το Ουγγρικό GP.  Επίσης δόθηκε όπως και στην Pirelli αυστηρή προειδοποίηση (σ.σ: reprimand) για να μην επαναλάβουν κάτι ανάλογο στο μέλλον. 

Το πνεύμα των δικαστών ήταν πως η Mercedes κέρδισε κάποιο πλεονέκτημα από τις συγκεκριμένες δοκιμές έναντι των υπολοίπων ομάδων. Η ποινή χωρίς να είναι ήπια δεν είναι και εξοντωτική για τη γερμανική ομάδα.  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης