Το νέο αγωνιστικό θηρίο της Citroen

Το νέο αγωνιστικό θηρίο της Citroen

Τον προσεχή Ιανουάριο στο Μόντε Κάρλο θα δούμε για πρώτη φορά εν δράσει το νέο αγωνιστικό C3 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Το νέο αγωνιστικό θηρίο της Citroen
Η γαλλική εταιρεία επιστρέφει στο θεσμό ως κατασκευαστής (σήμερα τα DS3 «τρέχουν» με την ομάδα Abu Dhabi Total) και το πρωτότυπο C3 WRC είναι ο προπομπός του τελικού αυτοκινήτου.

Παράλληλα είναι ένας τρόπος για τη Citroen να διαφημίσει το λανσάρισμα του νέου C3, το οποίο μαζί με το αγωνιστικό «αδελφάκι» του θα κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Η Citroen βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής των αγωνιστικών της πλάνων, καθώς στο τέλος της χρονιάς αποσύρεται από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) μετά από τρεις τίτλους οδηγών και δύο κατασκευαστών (αναμένεται να κατακτήσει και το τρίτο στον προσεχή αγώνα) με το C-Elysee. Στόχος της Citroen είναι πλέον να επικεντρωθεί στο WRC και με τις επιτυχίες της στο πρωτάθλημα να δώσει ώθηση στις πωλήσεις του νέου C3.

Κλείσιμο


Οι Γάλλοι κατέχουν την τεχνογνωσία για το WRC, καθώς μετρούν 8 τίτλους κατασκευαστών και 96 νίκες! Του χρόνου θα παλέψουν με τη Volkswagen, τη Hyundai και την Toyota, σε ένα πρωτάθλημα με νέους κανονισμούς που αναμένεται ανταγωνιστικό και σαφώς αναβαθμισμένο.

Το C3 WRC θα έχει μέγιστη ισχύ άνω των 380 ίππων, χάρη στη χρήση μεγαλύτερου turbo, φουσκωμένο αεροδυναμικό πακέτο με «εξωφρενικά» σπόιλερ, θα είναι πιο ελαφρύ ενώ θα εφοδιάζεται και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Το μήκος του φθάνει τα 4,15 m. και το πλάτος το 1,90 m.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης