O λόγος για την εικονιζόμενη 5-95 by Zagato, που όπως μπορείτε να αντιληφθείτε, αποτελεί προϊόν της φαντασίας της σχεδιαστικής ομάδας της εταιρείας με έδρα στο Μιλάνο. Πρόκειται για επίσημη συνεργασία της Lamborghini με τη Zagato και δημιουργήθηκε ειδικά για έναν εκλεκτό πελάτη-συλλέκτη, τον Albert Spiess.
Η «ειδική» αυτή παραγγελία ήρθε με γνώμονα το γεγονός πως η Zagato συμπληρώνει φέτος 95 χρόνια ζωής (σ.σ. ιδρύθηκε το 1919!). Παρότι αισθητικά έχουμε πλήρη μετάλλαξη, κάτω από το καπό παραμένει ο ατμοσφαιρικός V10 που «φορούσε» η Gallardo.
Σε τριάντα χρόνια οι μηχανές θα σκέφτονται για μας, θα μας φέρνουν κοντά στους δικούς μας και θα μιλάνε όπως εμείς. Το μόνο που θα μένει «μοναδικό», γι’ αυτό θα είναι και ακριβό, θα είναι να ξέρεις πως απέναντί σου κάθεται, στ' αλήθεια, ένας άνθρωπος.