Το efood μάς φέρνει όλη τη νοστιμιά και τη δημιουργικότητα των top bakeries της Αθήνας
Το efood μάς φέρνει όλη τη νοστιμιά και τη δημιουργικότητα των top bakeries της Αθήνας

Το efood μάς φέρνει όλη τη νοστιμιά και τη δημιουργικότητα των top bakeries της Αθήνας

Banana breads, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί, cinnamon rolls, κρουασάν gianduja, brownies με αλμυρή καραμέλα και πολλές ακόμη high-quality επιλογές από τα premium bakeries της πόλης


Sponsored Content

Η μυρωδιά της φρεσκοψημένης ζύμης είναι από τα λίγα πράγματα που κάνουν τον χρόνο να σταματά. Ένα κύμα συναισθημάτων μας συνεπαίρνει, και είναι δύσκολο να αντισταθούμε σε αυτό που μας γεμίζει θαλπωρή και ευφορία, είτε είναι ψωμί, πίτα, κρουασάν, πίτσα, ή μπισκότα και cheesecakes.

Και ναι, αυτό συνέβαινε πάντα, αλλά πλέον η νέα γενιά των αθηναϊκών bakeries έχει κάνει τη σύνδεσή μας με το ψωμί και τις ζύμες ακόμη πιο δυνατή. Οι μικροί φούρνοι που δουλεύουν με φυσικό προζύμι και σπάνια άλευρα, που επιλέγουν ζύμωμα στο χέρι και ψήνουν σε πέτρα, που μετατρέπουν ένα απλό cookie ή ένα cinnamon roll σε εμπειρία, είναι χώροι όπου το πρωινό γίνεται γιορτή και το comfort food μιλάει στην ψυχή μας. Από τη σκανδιναβική φιλοσοφία του “hygge” μέχρι τη νοσταλγία των λατινοαμερικάνικων γλυκών και την τόλμη των νέων αρτοποιών, η Αθήνα ζει μια νέα εποχή.

Κι αν κάποτε χρειαζόταν να σταθείς στην ουρά για το αγαπημένο σου καρβέλι ή το πιο αφράτο κρουασάν, σήμερα φτάνουν όλα στα χέρια σου, όπου κι αν είσαι - στο σπίτι, στο γραφείο ή και στο πάρκο - ζεστά, μέσα από το efood.




Με ένα μόνο κλικ μπορείς να απολαύσεις τις δημιουργίες των πιο δημοφιλών και δημιουργικών bakeries της πόλης: χειροποίητα ψωμιά, γλυκά που μοιάζουν με έργα τέχνης και σνακ που αναδεικνύουν πόση φαντασία χωράει μέσα σε ένα κομμάτι ζύμης.

Για όσους αγαπούν τα brunch spots και τα specialty bakeries, ψάξαμε και βρήκαμε τα κρυμμένα διαμάντια της πόλης και τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.


Hygge Athens




Το Hygge Athens μεταφράζει τη σκανδιναβική έννοια της «απόλαυσης των μικρών στιγμών» σε γεύσεις που ζεσταίνουν την ψυχή. Ο φούρνος, με ομάδα εκπαιδευμένη στην Κοπεγχάγη, στηρίζεται στη φιλοσοφία της αργής ωρίμανσης και των φυσικών υλικών και δημιουργεί αφράτα προζυμένια ψωμιά, σκανδιναβικά σέμλα με σαντιγί και ρολά κάρδαμου που μοσχοβολούν βούτυρο και κανέλα. Μέσα από το efood μπορείς να παραγγείλεις τα διάσημα σέμλα πριν εξαφανιστούν ή να συνθέσεις το δικό σου Nordic brunch box με ψωμί σίκαλης, βούτυρο και μαρμελάδα - ένα πρωινό τόσο cozy όσο ακούγεται.
Hygge Athens – Νεάπολη


72Η Bakery and Pizza




Το 72H δίνει στη γεύση τον χρόνο που χρειάζεται η γεύση ώστε να αναδειχθεί όπως πρέπει. Το προζύμι του ωριμάζει 72 ώρες, το ψωμί πλάθεται στο χέρι, και κάθε καρβέλι έχει μοναδικό χαρακτήρα. Το πρωί θα βρεις κρουασάν, cookies και cinnamon rolls, ενώ το απόγευμα η ίδια ζύμη μεταμορφώνεται σε πίτσες με μορταδέλα, στρατσιατέλα και μπλε τυρί. Στο efood μπορείς να δοκιμάσεις και τις δύο πλευρές του: τις πρωινές δημιουργίες ή τις απογευματινές πίτσες με τους απίθανους συνδυασμούς.
72Η Bakery and Pizza – Αθήνα, κέντρο


La Linda




Η συνταγή του La Linda, που φέρνει γεύσεις από την Ουρουγουάη, περιλαμβάνει κρουασάν dulce de leche, τάρτες με μπλούμπερις, pistachio cakes, και πολλή αγάπη από τη Λατινική Αμερική, με τα alfajores, τα cocada και το εντυπωσιακό rogel να πρωταγωνιστούν. Οι δημιουργίες του φτιάχνονται με φυσικό προζύμι και υλικά που μεταφέρουν τη γλυκύτητα του Νότου. Παράγγειλε στο efood το Latin Sweets Box και ταξίδεψε νοερά από το Μπουένος Άιρες μέχρι το Μοντεβιδέο.
La Linda – Γλυφάδα


Neropistolo




Η boulangerie με τη συναρπαστική ενέργεια παίζει δημιουργικά με τα γαλλικά αρτοσκευάσματα προσαρμόζοντάς τα στη δική του δημιουργική εκδοχή: σάντουιτς με τσιαπάτα και φοκάτσια γεμισμένα με απάκι, Caesar’s ή μίσο, και γλυκά όπως το κρουασάν gianduja ή τα σου με πραλίνα. Μέσα από το efood μπορείς να απολαύσεις τις signature δημιουργίες τους στο γραφείο ή στο σπίτι, με combos που σε κάνουν να νιώθεις πολίτης του κόσμου που μετακινείται ανάμεσα σε Παρίσι, Κοπεγχάγη και Αθήνα.
Neropistolo – Πλάκα


Bread BC




Ο φούρνος που έγινε talk of the town χάρη στο άπαιχτο κρουασάν προβατίνας, συνδυάζοντας προβατίνα σιγομαγειρεμένη για 16 ώρες, με γραβιέρα Κρήτης, chutney ντομάτας και γιαούρτι με λάιμ, μέσα σε ένα αφράτο κρουασάν. Οι δημιουργίες του εμφανίζονται στο efood ως limited drops γιατί γίνονται ανάρπαστες.
Bread BC – Χαλάνδρι


Monokeros Bakery




Ο Monokeros συνδυάζει την ευρωπαϊκή αρτοζαχαροπλαστική με την ελληνική καρδιά. Από γαλλικά κρουασάν και πορτογαλικά pastéis μέχρι το διάσημο βάσκικο cheesecake, την πίτσα ταψιού και την τραχανόπιτα, κάθε δημιουργία είναι αποτέλεσμα τεχνικής και αγάπης. Παράγγειλε στο efood τα γλυκά ή αλμυρά του και απόλαυσε δημιουργίες που μιλούν πολλές γλώσσες, και είναι όλες νόστιμες. Υπέροχο το σπέσιαλ ψωμί με καρύδι και ξύσμα λεμονιού.
Monokeros Bakery – Παγκράτι


Φαρίν Μουά




Το Φαρίν Μουά είναι ο ορισμός του microbakery με μικρή παραγωγή, και υψηλή ποιότητα. Κάθε μέρα ψήνονται λαχταριστά soft cookies, brownies με αλμυρή καραμέλα, φρέσκες φοκάτσιες και φτιάχνονται wraps με εκλεκτά υλικά. Ο καφές τους ταιριάζει τέλεια με κάθε επιλογή, ενώ τα απογεύματα το μαγαζί προτείνει spritz και μικρά γλυκά. Μέσα από το efood μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του μικρού φούρνου με πίτες ημέρας, παεζίνο, μπριός, bagels, τορτίγιες, cinnamon rolls, τάρτες, cookies, και να δεις την κάθε μέρα σου αλλιώς.
ΦΑΡΙΝ ΜΟΥΑ – Περιστέρι


Temps perdu




Το Temps Perdu είναι ένα dough lab που βλέπει τη ζύμη σαν κάτι ζωντανό, ικανό να σου ξυπνήσει αναμνήσεις και να σου δημιουργήσει συναισθήματα. Εδώ το τσουρέκι με προζύμι και αρώματα μαστίχας και μαχλεπιού, και τα ευφάνταστα αλμυρά και γλυκά κρουασάν συνδυάζουν την παράδοση με την καινοτομία. Η τέχνη του κρουασάν φτάνει σε υψηλά επίπεδα και οι δημιουργίες προκαλούν αυθεντική απόλαυση. Παράγγειλε στο efood ένα κρουασάν με τσαλαφούτι και za’atar και δώσε στο πρωινό σου γεύση παράδοσης με σύγχρονη ματιά.
TEMPS PERDU – Πειραιάς


Astérisque The Bakery
Ο πρώτος αποκλειστικά gluten-free φούρνος της Αθήνας είναι δημιούργημα της Αστέρως Στρατάκη και είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αποφεύγουν τη γλουτένη, χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στη γεύση. Δοκίμασε ψωμί προζυμένιο με κεχρί και φαγόπυρο, donuts σοκολάτας, bagels, αλμυρά μάφινς, πιροσκί, carrot cake, cookies, λουκουμαδάκια με ζάχαρη ή με πραλίνα φουντουκιού. Όλα πιστοποιημένα gluten free. Παράγγειλε στο efood και απόλαυσε φρεσκοψημένες λιχουδιές χωρίς περιορισμούς.
Astérisque – Μετς


Batard Microbakery



Το Batard είναι από εκείνα τα microbakery που αγαπούν βαθιά τη ζύμη και το δείχνουν σε κάθε λεπτομέρεια. Εδώ, το ψωμί ζυμώνεται με φυσικό προζύμι, ωριμάζει αργά και ψήνεται έτσι ώστε κάθε καρβέλι να έχει τραγανή κόρα και αέρινη ψίχα. Τα κρουασάν τους – βουτύρου, αμυγδάλου ή και με εποχικές γεμίσεις – θεωρούνται από τα πιο ισορροπημένα της πόλης. Μέσα από το efood, μπορείς να δοκιμάσεις τα signature προζυμένια ψωμιά τους, να απολαύσεις ένα κρουασάν ή να ανακαλύψεις τις μικρές γλυκές δημιουργίες τους, ιδανικές για να συνοδεύσουν τον καφέ σου.
Batard Microbakery – Παγκράτι

Και κάπως έτσι, η Αθήνα των μικρών φούρνων και των μεγάλων γεύσεων γίνεται κομμάτι της καθημερινότητάς σου, χωρίς να χρειάζεται να διασχίσεις την πόλη για να δοκιμάσεις όσα θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Το efood συγκεντρώνει όλα αυτά τα artisan bakeries, τους δημιουργούς που ανάγουν τη ζύμη σε τέχνη και τα φέρνει στην πόρτα σου ακριβώς όπως θα τα έπαιρνες από τον πάγκο τους: ζεστά, αρωματικά, φτιαγμένα με αγάπη.

Αν έχεις διάθεση για ένα μικρό treat, για ένα brunch που μοιάζει με απόδραση ή για ένα γλυκό που θα γίνει highlight της μέρας σου, το efood είναι ο ιδανικός προορισμός.

Μπες, ανακάλυψε νέα αγαπημένα spots, δοκίμασε signature δημιουργίες και άφησε τον εαυτό σου να απολαύσει κάτι πραγματικά ξεχωριστό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης