Τα πλοία που μας ταξιδεύουν στις πλούσιες γεύσεις της Κρήτης
Στα a la carte εστιατόρια του FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE της MINOAN LINES μπορούμε να απολαύσουμε ένα καταπληκτικό μενού με αυθεντικές πρώτες ύλες και αγάπη για την παράδοση.
Sponsored Content
Κάθε ταξίδι με πλοίο είναι μια εμπειρία που μας συνδέει με τη γαλήνια ομορφιά του απέραντου γαλάζιου. Η θαλασσινή αύρα, ο ανοιχτός ορίζοντας, η χαλαρή και ευχάριστη διάθεση μας δίνουν μια διαφορετική αίσθηση του χρόνου και του τόπου. Αν σε μια τέτοια διαδρομή προσθέσουμε και τη γαστρονομία, τότε η εμπειρία ολοκληρώνεται με τον ιδανικό τρόπο. Άλλωστε, το φαγητό είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ανάγκη. Είναι μια κοινή, παγκόσμια γλώσσα που μας ενώνει, ένας τρόπος να γνωρίσουμε τον προορισμό πριν ακόμα τον επισκεφτούμε. Και η κρητική κουζίνα, με τις ρίζες της βαθιά χωμένες στο παρελθόν και την ψυχή του νησιού, έχει τον τρόπο να μετατρέπει ένα γεύμα σε μια αφήγηση της ιστορίας της.
Η MINOAN LINES, με παρουσία πάνω από μισό αιώνα στη θαλάσσια συγκοινωνία, ξέρει καλά τι σημαίνει να συνδέεσαι με έναν τόπο όπως η Κρήτη και γι’ αυτό έχει επιλέξει να μας συστήσει την παραδοσιακή γαστρονομική κληρονομιά του νησιού. Σε συνεργασία με τη μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη, σερβίρει ένα αυθεντικό κρητικό μενού στα a la carte εστιατόρια των πλοίων FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE. Ένα μενού φτιαγμένο με αυθεντικές πρώτες ύλες από το νησί και με αγάπη για την παράδοση. Κάπως έτσι, στη MINOAN LINES το ταξίδι στη γεύση και την ιστορία ξεκινά από το πλοίο.
Ταξιδεύοντας λοιπόν από τον Πειραιά για τη Μήλο ή το Ηράκλειο και την Κρήτη και αντίστροφα, μας περιμένει ένα μενού από δώδεκα προσεκτικά διαλεγμένα πιάτα για να επιλέξετε, τα οποία αφηγούνται ιστορίες από τα ορεινά χωριά, τις λουλουδιασμένες αυλές, τους ξυλόφουρνους και τις γιορτές του καλοκαιριού. Είναι γεύσεις που κουβαλούν μνήμες – όχι μόνο για τους Κρητικούς, αλλά και για όλους όσοι έχουν αγαπήσει το νησί.
Η μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη τιμά και αναδεικνύει τη ντόπια κουζίνα, την τόσο φημισμένη σε όλο τον κόσμο, λαμβάνοντας το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας από την Περιφέρεια Κρήτης.
Απολαμβάνουμε παραδοσιακά μακαρόνια σε ζωμό με αρνί και τριμμένο ανθότυρο, σοφεγάδα –ή καλικωτά– με μελιτζάνες, κολοκυθάκια και φασολάκια, κρητική σαλάτα, σφουγγάτο με κολοκύθια, πατάτες και τριμμένη γραβιέρα, σαγανάκι κατσοχοίρι σε κρούστα αμυγδάλου με μαρμελάδα πορτοκάλι, αλλά και σφακιανό κατσικάκι τσιγαριαστό. Στο τέλος, τα χειροποίητα σαρικοπιτάκια με ξινή μυζήθρα και μέλι ολοκληρώνουν κάθε γεύμα σαν ένα γλυκό φιλί από τον Νότο.
Το Κρητικό μενού συμπληρώνει την ήδη πλούσια κουζίνα των εστιατορίων της MINOAN LINES, φέρνοντας την Κρήτη στο πιάτο, δίπλα στις γεύσεις της ευρύτερης ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που ήδη προσφέρονται.
Η MINOAN LINES εκτελεί όλον τον χρόνο καθημερινά δρομολόγια Πειραιάς-Μήλος-Ηράκλειο και αντίστροφα με τα πλοία KNOSSOS PALACE & FESTOS PALACE.
Επίσης εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια Ηγουμενίτσα-Μπρίντεζι και αντίστροφα, με το πλοίο KYDON PALACE, σε συνεργασία με το EUROPALINK της GRIMALDI LINES.
Η Φύση υπόσχεται, η ΑΒ Βασιλόπουλος διασφαλίζει και η σειρά Nature’s Promise προσφέρει φυσικές, υπεύθυνες και απολαυστικές επιλογές υψηλής ποιότητας για κάθε στιγμή της ημέρας, με προτάσεις που θρέφουν τον οργανισμό και σέβονται το περιβάλλον.
Σε μια νέα, συναρπαστική εποχή εξαιρετικών δημιουργιών υψηλής αισθητικής και δυναμικής εξωστρέφειας έχει εισέλθει η VARANGIS, αυτό το ιστορικό brand που εδώ και 125 χρόνια θεωρείται συνώνυμο των επίπλων που έχουν ψυχή, ποιότητα και αντοχή στο χρόνο.