Ημέρα της Γυναίκας: Η σύγχρονη γυναίκα ως «Wonder Woman»

Ημέρα της Γυναίκας: Η σύγχρονη γυναίκα ως «Wonder Woman»

Η κλινική ψυχολόγος και αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς, Έλσα Μπάρδα, γράφει για την σύγχρονη «Wonder Woman» και αναλύει γιατί ο άνδρας δυσκολεύεται να την καταλάβει και να την αναγνωρίσει...


*Έλσα Μπάρδα - Κλινικός Ψυχολόγος - Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς


Στις 8 Μαρτίου
κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί παγκοσμίως η Ημέρα της Γυναίκας. Μια ημέρα ευαισθητοποίησης ,που μας υπενθυμίζει τους αγώνες που έχουμε δώσει οι γυναίκες, για να μπορούμε να έχουμε ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα -π.χ. το δικαίωμα στην εργασία, που προσφέρει στην γυναίκα ανεξαρτησία και αυτονομία. 

Μπορεί νομοθετικά στον Δυτικό πολιτισμό η σύγχρονη γυναίκα να έχει κερδίσει ισότιμα δικαιώματα με τον άνδρα, όμως παραμένει μικρότερο το ποσοστό γυναικών που έχουν ανώτερες εργασιακές θέσεις .Ο αγώνας για την ισότιμη μεταχείριση των γυναικών συνεχίζεται μέσα από τις επιστήμες, τις τέχνες, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την πολιτική. Πλήθος από αξιόλογες γυναίκες κυνηγάνε τα όνειρά τους και αφήνουν το στίγμα τους μέσα από σκληρή δουλειά, ταλέντο και εξειδίκευση, απαλλαγμένο από διακρίσεις, αποδεικνύοντας ότι η γυναίκα του σήμερα δεν ανήκει στο... ασθενές φύλο. 

Στον 21ο αιώνα ο ρόλος της γυναίκας είναι πιο πολυπαραγοντικός από ποτέ, διότι πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ των ρόλων που υπηρετεί -ήτοι, της συζύγου, συντρόφου, φίλης, μάνας, κόρης και εργαζόμενης.


Γιατί ο άνδρας, αντί να θαυμάζει την σύγχρονη Wonder Woman, δυσκολεύεται να την διαχειριστεί; Φταίει η οικονομική της ανεξαρτησία; Ο δυναμικός της χαρακτήρας;

Το κυρίαρχο αρσενικό κολακεύεται όταν νιώθει απαραίτητος...

Ο παραδοσιακός άνδρας προτιμάει να πορεύεται μπροστά από την γυναίκα του, παρά δίπλα της -τι και αν αυτό είναι φαινομενικό και συνεπάγεται ότι εκείνη τα περιμένει όλα από εκείνον. Η γυναίκα αγωνίστρια δίνει καθημερινά μάχες επιβίωσης για εκείνη και για τον σύντροφό της -δυστυχώς, ορισμένες φορές, όχι μόνο δεν επιβραβεύεται, αλλά ούτε καν αναγνωρίζεται.

 

Ξεκάθαρη... αποστρέφεται τα μισόλογα

Η σημερινή Wonder Woman έχει ανάγκη να γνωρίζει ότι ο σύντροφός της είναι πρόθυμος να γίνει συνοδοιπόρος της στο ταξίδι της επιβίωσης. Η εμπιστοσύνη της μπορεί εύκολα να κλονιστεί από ένα ψέμα, καθώς αυτό το εισπράττει ως υποτίμηση της νοημοσύνης της. Γι' αυτό και αναζητεί ένα αρσενικό με ισχυρό δυναμικό, αλλά ταυτόχρονα με ευαισθησίες, προκειμένου να σταθεί δίπλα της, χωρίς να την ανταγωνίζεται. Κάτι τέτοιο κάνει τους άνδρες να αισθάνονται αδύναμοι.

Δεν έχει καιρό για παιχνίδια...

Οι άνδρες με ασταθή προσωπικότητα, που αλλάζουν γρήγορα άποψη και συμπεριφορά, δεν εμπνέουν σεβασμό, καθώς η αναποφασιστικότητα θα μεταφραστεί ως κοροϊδία.Έχει ανάγκη από άνευ όρων αγάπη και σταθερότητα
 
Η Wonder Woman έχει μάθει να παλεύει μόνη της, συνεπώς έρχεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, γι' αυτό επιδιώκει από την σχέση της, αληθινή συντροφικότητα. Παρότι επιδιώκει την ανεξαρτησία και φαινομενικά δείχνει συναισθηματικά αυτάρκης, έχει ανάγκη από τρυφερότητα, κάτι το οποίο μπορεί να μην αντιληφθεί ο σύντροφός της. Υποτιμητικές και προσβλητικές συμπεριφορές δεν την αποδυναμώνουν -αντιθέτως, την πεισμώνουν. Αγαπά δυνατά και είναι σταθερή
 
H Wonder Woman δεν εξαφανίζεται στα δύσκολα -αντιθέτως, θα παλέψει και για τον σύντροφό της. Στην περίπτωση που ο άνδρας απομακρυνθεί από εκείνη, θα προσπαθήσει να τον διεκδικήσει, όχι όμως στο σημείο που θίγεται η αξιοπρέπειά της... Αυτή την μεγαλοπρέπεια της άνευ όρων αγάπης, αλλά όχι παράδοσης, μερικές φορές δεν μπορεί να την αναγνωρίσει ο άνδρας.Η γυναίκα κυνηγός μπορεί να χαθεί στο δάσος...
 
Έκτος από την  δυναμική Wonder Woman, η σύγχρονη γυναίκα μερικές φορές παίρνει τον ρόλο του κυνηγού, διότι γνωρίζει τι θέλει και πώς να το αποκτήσει, συνεπώς δεν διστάζει να  διεκδικήσει τον άνδρα που θέλει. Ο ρόλος του κυνηγού ενδεχομένως να κολακεύει έναν άνδρα, αλλά παράλληλα του στερεί το δικό του αρχέγονο ένστικτο... Εάν δε η γυναίκα έχει εξαιρετικά επίμονη προσωπικότητα και διεκδικεί με κάθε κόστος, μπορεί να χαθεί σε όλο αυτό το ερωτικό παιχνίδι.


 
Η Wonder Woman όταν πληγωθεί, τότε θα αναγεννηθεί από τα τραύματά της, με μονόδρομο την επιβίωση, ειδικά εάν έχει παιδιά. Η «αχίλλειος πτέρνα» της είναι να εγκλωβιστεί στην τελειομανία ή να αναλάβει περισσότερες ευθύνες από όσες αντέχει, διότι θα την εξαντλήσει.
 
H Wonder Woman υπερασπίζεται τις αρχές και τα όνειρά της 

Συνειδητοποιημένη και ασυμβίβαστη, γεμάτη σιγουριά, ισορροπεί με μαεστρία τους πολλαπλούς ρόλους της. Το αν θα εστιάσει στην οικογένεια ή στην επαγγελματική της ανέλιξη εξαρτάται από τις προσωπικές της αξίες. Το πιο σημαντικό στο πολυμορφικό των ρόλων που υπηρετεί η σύγχρονη Wonder Woman, είναι να παίρνει ικανοποίηση από τον κάθε ρόλο της. 

«Wonder Woman» στα αγγλικά σημαίνει «γυναίκα-θαύμα»... Μεταφορικά σημαίνει η γυναίκα-ηρωίδα, που πρέπει να αντεπεξέλθει στους πολλαπλούς ρόλους, στην σύγχρονη κοινωνία, σε όλα τα επαγγελματικά επίπεδα, διότι αφενός έχει αποκτήσει δικαιώματα χειραφέτησης, αλλά αυτό συνεπάγεται και υποχρεώσεις. 

Η γυναίκα σήμερα μπορεί να έχει χειραφετηθεί ως προς τις ελευθερίες της μέσα στη ζωή και τους χώρους εργασίας, όμως δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά την διαφορετικότητά της από τον άνδρα και να μην έρχεται σε σύγκρουση, αλλά να κρατά την ταυτότητά της ως γυναίκα.

Χρόνια πολλά... σε κάθε γυναίκα όλου του κόσμου, ξεχωριστά!- Twitter: https://twitter.com/elsa_barda
- email. elsabardapsychologist@hotmail.com

*Η Ελσα Μπάρδα έχει βασικό πτυχίο ψυχολογίας (BSc Honours), μετεκπαίδευση πρώτο μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία (MSc Clin. Psy.) και δεύτερο μάστερ στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς MSc (MSc ABA ). Η εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή της έγινε στη Μ. Βρετανία. Έχει αναγνώριση πτυχίων από το ΔΟΑΤΑΠ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

μακιςςς

οι wonder women είναι ένα κόλπο μάρκετινγκ, όπως ο μουσάτος "δυνατός" άντρας με το γυαλιστερό νταϊχάτσου. Οι εταιρίες μάρκετινγκ έχουν διαβάσει πολύ καλά τις ψυχές της μεσαίας τάξης και πουλάνε τα προϊόντα που οδηγούν τους καταναλωτές στα ράφια των καταστημάτων τους ή τον κοινωνικών δικτύων πελατών τους. Εγώ θα ρωτήσω ένα απλό πράγμα και ας μου απαντήσει όποιος ή όποια θέλει ειλικρινά. Ειλικρινά όμως. Έχετε δει ποτέ έναν τέτοιο χαρακτήρα wonder woman που να έχει γκόμενο και να είναι σε μια ισορροπημένη ευτυχισμένη σχέση παίζοντας αυτό το ρόλο; Η απάντηση για μένα είναι όσο ευτυχισμένος ειναι ο μουσάτος με το γυαλιστερό νταιχάτσου, άλλο τόσο ευτυχισμένη είναι η "υπεργυναίκα". Ακόμα και η υποτιθέμενη αδυναμία των αντρών να τις καταλάβουν, όπως περιγράφει το άρθρο αφενός μας λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι αυτές οι γυναίκες δεν έχουν ισορροπημένες σχέσεις, αφετέρου για έναν ώριμο χειραφετημένο άντρα, μια γυναίκα που εμφανίζεται ως υπεργυναίκα δεν διαφέρει από την εντύπωση που σχηματίζει μια ώριμη χειραφετημένη γυναίκα που γνωρίζει έναν άντρα που εμφανίζεται ως "υπεράντρας". Ο νοών νοείτω. Εγώ πιστεύω ότι ο καθένας πρέπει να βρίσκει την προσωπική ισορροπία σε μια σχέση, που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του, να είναι ο εαυτός του και να μην προσπαθεί να αντιγράψει γυαλιστερά πρότυπα που τους πασάρουν διάφοροι.

Για να δούμε...

1. Δεν υπάρχει δίπλα. Από τη μία δε θέλει να αισθάνεται ανίσχυρη, από την άλλη θέλει ισχυρότερο άντρα. Αυτά τα δύο δεν πάνε μαζί. Αν δε σου είναι απαραίτητος βρες άλλον να παίξει το ρολάκι σου, έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί. 2. Με λίγα λόγια η γυναίκα θέλει έναν δυνατό άντρα που να μπορεί να τον ελέγχει. Αυτό δε γίνεται εξ'ορισμού, και κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται αδύναμες. Δεν είναι πρόβλημα του άντρα. 3. Όμως θέλει ο άντρας να έχει καιρό για τα δικά της παιχνίδια. Γιατί να το κάνει αυτό? 4. Οι γυναίκες δεν αγαπάνε άνευ όρων, γιατί να το κάνει ο άντρας. Πάλι τα ίδια, πρέπει ο άντρας να είναι αρκετά καλός ώστε να αντιλαμβάνεται τι θέλει η γυναίκα, αλλά όχι αρκετά καλός ώστε να την κάνει να αισθάνεται μειονεκτικά. Αυτά είναι δικά σας προβλήματα αποδοχής της ανωτερότητας του άντρα, όχι το αντίστροφο. 5. Οι γυναίκες δεν αγαπάνε άνευ όρων. Ο άντρας δεν ενδιαφέρεται αν τον διεκδικήσει η γυναίκα ή όχι, δεν παίζει τα παιχνίδια των γυναικών. 6. Δεν είναι θηλυκή συμπεριφορά, αν σε θέλει ο άντρας θα έρθει αυτός σε σένα. Φέρσου σαν γυναίκα. 7. Το ίδιο κάνει και ο άντρας. Και τα δικά του όνειρα έχουν προτεραιότητα. Το τρένο της ζωής του είναι δικό του, η γυναίκα αν θέλει ανεβαίνει. Εσύ λες ότι η γυναίκα έχει το δικό της τρένο, αλλά εδώ είναι η ουσία. Ποιος είναι ανώτερος? Ο άντρας. Άρα στο δικό του τρένο θα ανέβεις. Αν θέλεις ο άντρας να ανέβει στο δικό σου τρένο, θα πρέπει να συμβιβαστείς με κάποιον κάτω από σένα του οποίου εσύ θα ηγείσαι, και είναι αντίθετο στη γυναικεία σου φύση. Αυτό είναι πρόβλημα των γυναικών και όχι των αντρών. Γιατί ακόμα και οι άντρες που μπορούν να σας "αναλάβουν", δε σας θέλουν. Γιατί έχετε χάσει τη θηλυκότητα σας.

Γιώργος

Μεγάλε, αν δεν μπορείς να σταυρώσεις γυναίκα, μην τις κατηγορείς ότι έχουν χάσει τη θηλυκότητά τους. Γίνε άντρας πρώτα εσύ, και πάρε την ευθύνη που σου αναλογεί, αντί να το παίζεις ειδικός. Α, και βρες γκόμενα. Μπορείς, ακόμα κι εσύ.

Δεν είναι θηλυκά χαρακτηριστικά

προβάλλουν στους άντρες τα δικά τους κριτήρια, τα οποία απλά είναι αδιάφορα για τον άντρα. Οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν τη θηλυκότητα της γυναίκας είναι τα γονίδια της, η προσοχή στον εαυτό της και η ανατροφή της. Βλέπεις πουθενά χρήμα? Μόρφωση? Καριέρα? Τίποτα δε βασίζεται σε αυτά. Η γυναίκα είναι έτοιμη από τα 20, χωρίς καμία εμπειρία και προσπάθεια πιάνει ταβάνι. Η γυναίκα επειδή γνωρίζει τι θέλει από έναν άντρα και δε γουστάρει να νιώθει αδύναμη, νομίζει ότι και ο άντρας θέλει ή θα έπρεπε να θέλει τα ίδια πράγματα στη γυναίκα. Θέλουν να γίνουν άντρες και θυσιάζουν τη θηλυκότητα τους, που είναι η πραγματική αξία που βλέπει ο άντρα σε αυτή. Δε μπορείς να πεις σε έναν άντρα "πρέπει να γίνεις πιο άντρας από αυτή", γιατί πολύ απλά δεν τη διεκδικεί. Αυτό κάνει και το ίδιο το άρθρο, ψάχνει να βρει γιατί αυτή η γυναίκα είναι ανεπιθύμητη. Δικαιολογίες, λογική ασυνέχεια, φασκουν και αντιφασκουν όπως αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμα χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Το πρόβλημα το έχει ο άντρας όταν αυτός διεκδικεί και δεν μπορεί να έχει. Πρέπει να αυξήσει την αξία του σαν άντρας σύμφωνα με τα κριτήρια των γυναικών. Όταν όμως δεν τη διεκδικεί, το πρόβλημα το έχει η γυναίκα. Δεν έχει αξία σύμφωνα με τα κριτήρια των αντρών. Αλλά ενώ απαιτεί από τον άντρα που δε μπορεί να βρει σοβαρή γκόμενα να αλλάξει, η ίδια αρνείται να υιοθετήσει τα χαρακτηριστικά που θα την κάνουν ελκυστική στους άντρες. Αντίθετα απαιτεί οι άντρες να βρουν αξία στα χαρακτηριστικά που αυτή επιλέγει. Αυτό απλά δε μπορεί να συμβεί. Τα κριτήρια των δύο φύλων είναι βαθιά ριζωμένα στη βιολογία τους και τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους. Οι άντρες ποτέ δε θα δώσουν αξία σε μια αρρενωπή γυναίκα, όπως οι γυναίκες δε θα δώσουν ποτέ αξία σε έναν θηλυπρεπή άντρα. Έτσι έχουν τα πράγματα.

ας αρχίσουμε

Δε μπορείς να θαυμάσεις κάποιον για κάτι που δεν έχει κερδίσει αλλά του παρέχεται. Δε δυσκολεύεται να τη διαχειριστεί, του απαγορεύεται να τη διαχειριστεί γιατί ακριβώς βρίσκεται από καθεστώς προστασίας. Ή δε γουστάρει να διανύσει ένα δρόμο στον οποίο συνεχώς του βάζουν τεχνητά εμπόδια. Αν η οικονομική της ανεξαρτησία την κάνει να νομίζει ότι είναι άντρας και όχι γυναίκα, τότε κάνει κακό στην ίδια και όχι στον άντρα. Οι άντρες θέλουν θηλυκά, λεφτά έχουν. Ποιος δυναμικός της χαρακτήρας ακριβώς, αυτός που βασίζεται σε καθεστώς προστασίας? Σαν ένα παιδί που κοροϊδεύει κάποιον πίσω από αλεξίσφαιρο τζάμι. Δε θα έλεγες ότι το παιδί έχει δυναμικό χαρακτήρα, θα το έλεγες κ*λοπαιδο.

365***Ευχες με αγαπη***

Το κινητρο πρεπει να ειναι η ΑΓΑΠΗ. Δηλαδη, μια γυναικα που θελει να κανει παιδια οικογενεια και εργαζεται για να βοηθαει στο σπιτι, τα κανει (το κατα δυναμην) ολα καλα, επειδη αγαπαει να προσφερει στην οικογενεια της. Αυτο ειναι το Θαυμα της Αγαπης. Και αυτοι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ γυναικες , γιορταζουν ΟΛΟΝ τον χρονο...(οχι μονο μια μερα, κατα παραγγελιαν).

@Αλλο παραμύθι μας προέκυψε

το παραμυθάκι με τον πρίγκιπα στο άλογο μπλα μπλα (μετάφραση: καλλωπισμένες πειθήνιες νοικοκυρές) σε βόλευε καλύτερα. Τι να κάνουμε, 21ο αιώνα έχουμε, τα πράγματα ευτυχώς αλλάζουν.Τι άλλο σχολίασες? Βασικές δουλειές του σπιτιού οφείλουν να ξέρουν αγόρια και κορίτσια ανεξαιρέτως, για να επιβιώνουν. Αν οι γυναίκες δεν είναι παραγωγικές στη δουλειά, ίσως φταίει το κουπί που τραβάνε στο σπίτι για να τ ακούνε κι από πάνω ότι κακομαθαίνουν τα παιδιά (αλήθεια, ο πατέρας στην ανατροφή τι ρόλο παίζει; Aνύπαρκτο;) A, και το τελευταίο,κάνουν μ.., είναι επιπόλαιες οι γυναίκες στα 20 μέχρι τα 40, καλά κάνουν όσες το κάνουν , μια ζωή την έχουμε.Ο καθένας και η καθεμιά πληρώνει το τίμημα των επιλογών του. Σε ένα μόνο συμφωνώ έμμεσα, δεν είμαστε υπερηρωίδες, εγώ προσωπικά δεν παριστάνω την τέλεια εργαζόμενη, κόρη, μητέρα,σύζυγο.Θέλουμε να αντιμετωπιζόμαστε σαν απλοί άνθρωποι με δυνατότητες και αδυναμίες, τίποτε περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ούτε κεράσματα ζητάμε, ούτε χειροφιλήματα. Σεβασμό και το δικαίωμα να κυνηγάμε και μεις το όνειρό μας, όπως οι άντρες (SKY IS THE LIMIT)

Chris

Καλά κάνουν και κάνουν μαλα.είες οι γυναίκες από τα 20 μέχρι τα 40? Δεν μπορεί να λες, ότι μπορεί να το παίζεις παιδούλα, μέχρι τα 50, και έπειτα, να αναρωτιέσαι γιατί κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Είναι δικαίωμά σου, να κάνεις ότι θέλεις, αλλά αυτό δεν αμφισβητήθηκε ποτέ, και από κανέναν. Εκείνο που θέλεις, είναι να αλλάξει η γνώμη της κοινωνίας για μια 50άρα παιδούλα. Αυτό προσπαθείτε με ύπουλο και δόλιο τρόπο να το κάνετε. Και εγώ έχω δικαίωμα να είμαι αλκοολικός, αλλά, η κοινωνία δεν ανέχεται έναν αλκοολικό πατέρα. Έτσι και εσύ μπορείς να είσαι παιδούλα, αλλά η κοινωνία να σε φτύνει, διότι δεν ανέχεται μια 50άρα παιδούλα. Έχεις δικαίωμα να μην υπακούς σε κοινωνικές νόρμες, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να ορίζεις εσύ, τις κοινωνικές νόρμες. Και μάλιστα με βάση τις καβ..ες σου. Η κοινωνία δεν είναι παιδική χαρά, να έχει παιδούλες μανούλες.

@CHRIS

Kαθημερινά βγαίνετε με διάφορες αφορμές και κριτικάρετε αρνητικά τις γυναίκες. Για όλα αυτές φταίνε.Εγκληματικότητα,βία, κρίση ,έκπτωση αξιών, διαζύγια,οι σύγχρονη δυτική γυναίκα σας ..."χάλασε τη σούπα". Ενώ ο άντρας, αξιοσέβαστος, υπεύθυνος, κουβαλητής, παληκάρι.. και δε συμμαζεύεται. Πάρτε το είδηση, οι φαντασιώσεις περί χαριτόβρυτων οικοδεσποίνων τέλειωσαν. Θα ζήσουμε τη ζωή μας με βάση τις επιλογές μας και δε θα μας περιορίζουν τα φυλετικά στερεότυπα του 1930. ΤΕΡΜΑ. Κι ανοίξτε , διαβάστε καμιά έρευνα για τις ανισότητες στους μισθούς, τη "γυάλινη οροφή", το τράφικινγκ, την έμφυλη βία... που όλα τα ξέρετε,ανθρωπάκια με συμπλέγματα.

Chris

Σου είπα εγώ πώς θα ζήσεις τη ζωή σου? όχι! αλλά, μην μου λες και εμένα, τι να θεωρώ σημαντικό στη δική μου ζωή. Θεωρώ τη ζωή σου ανεύθυνη, αν γκομενίζεις σε μπαράκια με τεκνά, στα 50 σου. Δική σου είναι η ζωή. Αλλά δεν θα πω ότι είναι και σωστή στάση ζωής. Αντίστοιχα και τα πεθερικά μου, θα με λένε άχρηστο, αν δεν φέρνω λεφτά στην οικογένειά μου (έστω και αν χάσω τη δουλειά μου για έναν μήνα, η ζωή μου θα γίνει κόλαση). Ζω με αυτό! και το αντιμετωπίζω. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν στερεότυπα και εναντίον των ανδρών. Εμένα με ενοχλούν οι γυναίκες που το παίζουν συνέχεια θύμα. Και αυτό υπάρχει λόγω του φεμινισμού. Το χειρότερο είναι να το παίζεις θύμα στη ζωή σου. Διότι, όταν πιστεύεις ότι είσαι θύμα, πιστεύεις ότι σου χρωστάνε όλοι. Δεν αναγνωρίζεις τη συνεισφορά κανενός. Και συνέχεια κλαίγεσαι για οτιδήποτε. Και σε κάθε στραβή τα ρίχνεις στους άλλους. Δεν είναι έτσι. Όλοι προσπαθούμε να ζήσουμε σε αυτήν τη ζωή. Άνδρες και γυναίκες. Για αυτό κούλαρε, και μη βρίζεις κατηγορώντας για κομπλεξισμό και άλλα γνωστά. Σαν τους αριστερούς, είστε και εσείς, που βλέπουν παντού φασίστες. Ηρεμήστε.

@ρε με τα μπαράκια..χοντρό κόλλημα

φοβάστε τη γυναικεία σεξουαλική χειραφέτηση; Θέλετε τις γυναίκες στο μαντρί; Oι άντρες μπορούν να ρισκάρουν και να παριστάνουν και τους πλέυ μπόυ μέχρι τα 80, οι γυναίκες να ψάχνουν γαμπρό , ντε και καλά; E , όχι..Είπαμε , θα κάνουμε τις επιλογές μας. Το θέμα είναι να αφορούν αυτό που θέλουμε , τις ανάγκες μας και όχι αυτά που μας "φυτεψαν" στο κεφάλι μέσω της φυλετικά διαφοροποιημένης ανατροφής.. ΠΧ αν έπαιζες και συ με Μπάρμπι και κουζινικά από μικρός δε θα ήσουν αυτό που έίσαι

Chris

Αυτά που μου λες, μου δείχνουν περισσότερο έφηβο που έχει καταπιεστεί, και θέλει να κάνει βλακείες. Δεν μου δείχνουν ούτε δυναμισμό, ούτε ανεξαρτησία. Ο φεμινισμός θέλει να δημιουργήσει γυναίκες-παρτάκηδες, και αυτό είναι το χειρότερο. Κατά τα άλλα, έχουμε ελεύθερη κοινωνία και κάνεις ότι θέλεις. Αλλά, δεν θέλω να ακούω άλλη γκρίνια, και άλλες βλακείες περί καταπίεσης γυναικείων δικαιωμάτων στην Ελλάδα. Αν θέλεις να συζητήσεις για γυναικεία δικαιώματα, πήγαινε στο άλλο άρθρο, όπου φυλάκισαν δύο γυναίκες γιατί δεν φόρεσαν μαντίλα στο Ιράν. Αλλά, μην μου μιλάς για την Ελλάδα, γιατί καταντάει βαρετό. Αλλά, για εκείνες χ..τηκες. Διότι, εσύ για την πάρτη σου θέλεις να μιλήσεις.

Σεβασμό δεν μπορεί να έχει καμία σαν εσένα

Σχολιάζω όσα έγραψες: α. Δεν κατάλαβες ότι το παραμύθι της πριγκίπισσας το αναφέρει ο πρώτος ως αρνητικό παράδειγμα και όχι ως κάτι που του άρεσε (δυσκολεύεσαι στα κείμενα) β. Για τις δουλειές του σπιτιού ανέφερε ότι και οι άντρες είναι τεμπέληδες δηλ. τους κατέκρινε (πάλι δυσκολία στην κατανόηση κειμένου γ. Για τη δουλειά συμφώνησες ότι οι πολλές δεν προσφέρουν, έδωσες απλά μια δικαιολογία η οποία όμως λέει ότι κάποιος (ο εργοδότης) πληρώνει την κακορυθμισμένη ζωή σας αλλά παρ' όλα αυτά θέλετε να πάρετε και θέσεις ευθύνης απλά με ποσόστωση και όχι αξιοκρατικά δ. Συμφώνησες ότι οι περισσότερες γυναίκες είναι επιπόλαιες απλά είπες "μια ζωή την έχουμε". Δηλ. είστε ανεύθυνες αλλά παρ' όλα αυτά ζητάτε τον σεβασμό! Ομως πως να έχει κάποιος σεβασμό σε κάποιον ανεύθυνο; Είναι δυνατόν; Μάλιστα όταν μετά τα παραπάνω ζητάτε και τα ρέστα δηλ. ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ αντιμετώπιση γιατί είστε απλά γυναίκες και όχι αν το αξίζετε τότε είναι εύλογο κάποιος να φωνάξει ότι ΛΥΠΑΜΑΙ αλλά δεν ΜΠΟΡΩ να ΣΕΒΑΣΤΩ ούτε τους ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ, ούτε ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ χωρίς να προσφέρουν. Κλείνω λέγοντας ότι η γυναίκα ΣΗΜΕΡΑ πήρε ότι χειρότερο ελάττωμα είχε ο άντρας και το έκανε δικό της κρατώντας τα όσα είχε και παλιά. Δηλ. αντί η γυναίκα να παέι μπροστά ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ που βελτιώθηκε ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΕ και πλέον αξίζει λιγότερο σεβασμό απο ότι πριν. ΚΡΙΜΑ!!

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ

Ο ΟΗΕ που θεσπιζει αυτες τις παγκοσμιες γιορτες ...μερες...διακινει γυναικες και τις εκμεταλλευεται. Γιαυτο και μονο, αρνουμαι να συμμετεχω στην λογικη αυτη: σημερα ειναι η μερα της γυναικας...και πρασινα αλογα.

2ο σχολιο (το 1ο δεν εμφανιστηκε)

ΕΚΤΙΜΩ ΤΗΝ ΕΛΣΑ ΜΠΑΡΔΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ, ομως ....σημερα διαφωνω με την παγκοσμιοποιηση και τς υποκριτικες γιορτες της.

Αλλο παραμύθι μας προέκυψε

Παλιά λέγαμε στις γυναίκες ότι αισθάνονται ως πριγκιπισσες που περιμένουν το πριγκιπόπουλο με το άσπρο άλογο να έλθει και να τις πάρει.Σήμερα πάτε να στήσετε ένα νέο παραμύθι για το ότι τάχα μου γίνατε Wonder Women. Θα μας τρελάνετε με τον σανό που πουλάτε (πήρατε μαθήματα αοτον Τσίπρα φαίνεται). Ποιες Wonder Women; Εδώ οι νέες δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τα απλά πράγματα και πνίγεστε ζητώντας βοήθειες απο όλα τα μήκη και πλάτη της γης (γονείς-συμπέθεροι κλπ). Δεν ξέρετε να βράσετε ένα αυγό και είστε πλέον εξίσου κακές με τους τεμπέληδες άντρες στη νοικοκυροσύνη. Στη δε δουλειά, όλο φούμα, καφέ και κουτσομπολιό σαν τον χείριστο ΔΥ. Ζητάτε να ανέβετε στην ιεραρχία και κισθολογικά όταν η πλειοψηφία δεν κάνετε τίποτε για αυτό (απλά να σας αντιμετωπίσουμε ως μειονότητα με υποχεωτική ποσόστωση). Είστε τα βασικά αίτια του υπερκαταναλωτισμού σε άχρηστα αγαθά με αποτέλεσμα να μην αποταμιεύουν τίποτε οι οικογένειες. Κακομαθαίνετε τα παιδιά σας και πλέον όλο και απο τις περισσότερες ακούγεται η κουβέντα ότι ο χρόνος για τα παιδιά σας ανταγωνίζεται τον ελεύθερο χρόνο σας (σε λίγο καιρό το παραμύθι για την μάννα που έδινε τη ζωή της για το παιδί της θα ακούγεται ως αστείο). Φτάνετε 40 ετών και λέτε ότι πρέπει να ζήσετε και εννοείτε να κάνετε μ@λ@κίες σαν να είστε 20αρες ανύπαντρες. κόμη και σήμερα είστε ανεύθυνες όταν η οικογένεια δεν έχει τα χρήματα που χρειάζεται (δείτε μια οικογένεια με άνεργη γυναίκα που όμως λειτουργεί και δείτε τι περνάει ένας άνεργος άνδρας με την καθημερινή απαξίωση απο τη γυναίκα του). Μπορώ να γράψω και άλλα χιλιάδες αλλά θα καταλήξω με κάτι που είπε ο Λέοντας Τολστόι "Ο άνθρωπος μοιάζει με κλάσμα όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του και ο παρονομαστής η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρανομαστής διογκώνεται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν." Ε οι περισσότερες γυναίκες έχουν πλέον ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ παρονομαστή. ΥΓ. Φυσικά υπάρχουν ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ και ως επαγγελματίες και ως μητέρες, απλά είναι λίγες πια και όλο και λιγοστεύουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hygge_main

Η Κλινική Ψυχολόγος και Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς, Έλσα Μπάρδα, γράφει για την άγνωστη λέξη-στάση ζωής που μας έρχεται από τη Δανία και μας καλεί να ανακαλύψουμε ή να δημιουργήσουμε στιγμές ευτυχίας στην καθημερινότητά μας

2
little_prince

Η Κλινική Ψυχολόγος και Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς, Έλσα Μπάρδα, παραθέτει χρήσιμες συμβουλές για την ομαλή μετάβαση παιδιών και γονέων στη νέα σχολική χρονιά και την εξοικείωση με το σχολικό περιβάλλον

junior3

Η Κλινική Ψυχολόγος και Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς, Έλσα Μπάρδα, γράφει για την υγιή στάση/συμπεριφορά των γονέων, ως ενισχυτική της επιτυχημένης πορείας των παιδιών στην άθληση

1
main_family_3

Η Κλινική Ψυχολόγος και Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς, Έλσα Μπάρδα, γράφει για τις δυσκολίες της συνένωσης  δύο οικογενειών έπειτα από διαζύγιο ή χηρεία - Ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα παιδιά, η συμβίωση, οι λεπτές ισορροπίες και η αποδοχή - Πώς να το κάνετε να πετύχει 

1
tragedy3

Η Κλινική Ψυχολόγος και Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς, Έλσα Μπάρδα, γράφει για τη διαχείριση και την επούλωση των ψυχικών πληγών μετά τη φονική πυρκαγιά στην Αττική

1