Ανδρική Γονιμότητα: Δεν φαντάζεστε ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για το σπέρμα

Ανδρική Γονιμότητα: Δεν φαντάζεστε ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για το σπέρμα

Το άγχος μπορεί να έχει διαρκείς επιπτώσεις στο σπέρμα και στους απογόνους του πατέρα και αυτή είναι μια περίοδος με πολύ άγχος και στρες, οπότε όσοι προσπαθούν να γονιμοποιήσουν τη σύντροφό τους, καλό θα ήταν να γνωρίζουν τα παρακάτω

sperm
Ο παρατεταμένος φόβος και το άγχος που προκαλούνται από τους μεγάλους στρεσογόνους παράγοντες, όπως η πανδημία του κορονωϊού, δεν μπορεί να επηρεάσει μόνο την ψυχική υγεία ενός ατόμου, αλλά μπορεί επίσης να έχει μακροχρόνιο αντίκτυπο στη σύνθεση σπέρματος. Αυτό είναι το εύρημα μιας προκλητικής νέας μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature Communications από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Maryland.

Η έρευνα παρουσιάζει έναν βιολογικό μηχανισμό για το πώς η ύπαρξη στρες στον πατέρα μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου του εμβρύου στη μήτρα κάποιους μήνες μετά. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα του πατρικού άγχους μπορούν να μεταφερθούν στους απογόνους μέσω αλλαγών στα εξωκυτταρικά κυστίδια που στη συνέχεια αλληλεπιδρούν με το σπέρμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης