Πρωτεΐνες: Για δυνατούς μύες αυτή είναι η καλύτερη ώρα να τις καταναλώνουμε

Πρωτεΐνες: Για δυνατούς μύες αυτή είναι η καλύτερη ώρα να τις καταναλώνουμε

Μια πιο ισορροπημένη, τόσο από άποψης ποσότητας όσο και από άποψη διαμοιρασμού στα γεύματα, πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να μειώσει τη μυϊκή μάζα που χάνεται κατά τη γήρανση, υποστηρίζουν οι επιστήμονες σε νέα τους μελέτη

190903174423_OLD_WOMAN-1280x720
Η κατανάλωση περισσότερων πρωτεϊνών στο πρωινό ή το μεσημεριανό γεύμα μπορεί να βοηθήσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους να διατηρήσουν τη μυϊκή τους μάζα σε προχωρημένη ηλικία. Το πρόβλημα, σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Birmingham που δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Exercise and Sports Nutrition, είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι προσλαμβάνουν τις πρωτεΐνες τους χωρίς την απαραίτητη ισορροπία κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι μηχανισμοί του σώματος για την παραγωγή νέων μυών απαιτούν τακτική διέγερση προκειμένου να λειτουργούν αποτελεσματικά και η διέγερση αυτή συμβαίνει όταν καταναλώνουμε πρωτεΐνες. Οι μηχανισμοί αυτοί είναι λιγότερο αποδοτικοί στους γηραιότερους ανθρώπους, γι’αυτό και είναι απαραίτητο να τρώνε περισσότερες πρωτεΐνες για να έχουν την ίδια απόκριση με τους νεότερους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης