Τα τρόφιμα που κάνουν το παιδί εξυπνότερο

Τα τρόφιμα που κάνουν το παιδί εξυπνότερο

Αμερικανοί επιστήμονες διερεύνησαν σε βάθος τις επιδράσεις της κατανάλωσης φρούτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στη μετέπειτα γνωστική ικανότητα των παιδιών και διαπίστωσαν ότι πρόκειται για τρόφιμα πολύτιμα για την ανάπτυξη του μυαλού του βρέφους

9_pregnant
Μια μελέτη του 2016 είχε αναδείξει τη σύνδεση ανάμεσα στη βελτίωση της γνωστικής ικανότητας στα μωρά και την κατανάλωση περισσότερων φρούτων από τη μητέρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τώρα, λοιπόν, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Alberta πραγματοποίησαν μια νέα έρευνα προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα αυτά και να διερευνήσουν πόσο ισχυρός είναι ο συσχετισμός.

«Η έρευνά μας παρακολούθησε τα αποτελέσματα της Μελέτης Κοόρτης CHILD, η οποία είχε δείξει ότι η κατανάλωση φρούτων από τις εγκυμονούσες επηρεάζει τα ποσοστά γνωστικής ικανότητας των βρεφών έως και ένα χρόνο μετά τη γέννησή τους. Ωστόσο, αν και τα ευρήματα αυτά ήταν εντυπωσιακά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν ότι η κατανάλωση φρούτων ήταν αυτή που προκαλούσε τις βελτιώσεις στη γνωστική ικανότητα των βρεφών, παρά οποιοσδήποτε άλλος παράγοντας», ανέφερε η Claire Scavuzzo, μία εκ των συγγραφέων της μελέτης και μεταδιδακτορική ερευνήτρια Ψυχολογίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης