Το σπορ που βελτιώνει τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις των παιδιών με υπερκινητικότητα

Το σπορ που βελτιώνει τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις των παιδιών με υπερκινητικότητα

Η θεραπευτική ιππασία σε συνδυασμό με δημιουργικές ασκήσεις για τον εγκέφαλο μπορεί να βελτιώσει την δεξιότητα, τον συντονισμό και τη δύναμη των παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, σύμφωνα με νέα μελέτη

200203172457_ippasia2
Είναι γνωστό πως η σωματική άσκηση και δραστηριότητα δρα θετικά και ποικιλοτρόπως σε νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής/Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) και ο αυτισμός. Αυτό που για πρώτη φορά αποδεικνύεται από μια μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Frontiers in Veterinary Science, είναι το σημαντικό όφελος που μπορεί να προσφέρει η ιππασία βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σε συνδυασμό με ασκήσεις για την γνωσιακή κατάρτιση των παιδιών.

Ο Dr. Brandon Rigby, από το Woman’s University των ΗΠΑ, μαζί με την ερευνητική του ομάδα, μελέτησαν τις περιπτώσεις είκοσι πέντε παιδιών ηλικίας 5 έως 16 ετών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, τα οποία παρακολούθησαν κάποιο πρόγραμμα διάρκειας από 8 εβδομάδες έως ένα χρόνο. Τα προγράμματα περιελάμβαναν εβδομαδιαία μαθήματα ιππασίας, καθώς και συνεδρίες με λογοθεραπευτή δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης