Κατάθλιψη: Όσο πιο σοβαρή τόσο αυξάνεται η απειλή δυο επικίνδυνων νόσων

Κατάθλιψη: Όσο πιο σοβαρή τόσο αυξάνεται η απειλή δυο επικίνδυνων νόσων

Έναν ισχυρό συσχετισμό ανάμεσα στο στάδιο της κατάθλιψης και τον αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου αναδεικνύουν οι επιστήμονες σε νέα μελέτη τουςq

depre
Η σοβαρότητα της κατάθλιψης από την οποία πάσχει ένα άτομο μπορεί να αυξάνει τις πιθανότητές του για καρδιακές παθήσεις ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με μια προκαταρκτική έρευνα που θα παρουσιαστεί στο φετινό ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης που θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου στη Φιλαδέλφεια.

«Οι καρδιαγγειακές παθήσεις προκαλούνται και σχετίζονται με διάφορες πτυχές της υγείας και της γενικότερης κατάστασης ενός ατόμου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται βέβαια και η ψυχική υγεία. Βρήκαμε, λοιπόν, ότι το στάδιο της κατάθλιψης συνδέεται στενά με τις καρδιακές παθήσεις και το εγκεφαλικό επεισόδιο, ακόμα και μετά την προσαρμογή σε παράγοντες που θα μπορούσαν να επιφέρουν κίνδυνο, όπως η ηλικία, το εισόδημα, η εκπαίδευση, το φύλο και η εθνικότητα», αναφέρει ο συγγραφέας της μελέτης και επικεφαλής του τμήματος Πληροφορικής της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης, Yosef M. Khan.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης