Καρκίνος: Η επέμβαση που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο

Καρκίνος: Η επέμβαση που μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο

Μειωμένα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου φαίνεται ότι έχουν οι παχύσαρκοι ασθενείς που υποβάλλονται σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας

190424093209_asthenis1598753
Σημαντικά μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου έχουν όσοι υποβάλλονται σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση – δηλαδή σε επεμβάσεις τροποποίησης του στομάχου με σκοπό την δραστική μείωση της κατανάλωσης τροφής . Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας για τις Μεταβολικές και Βαριατρικές Χειρουργικές επεμβάσεις και την Εταιρία της Παχυσαρκίας.

Η Δρ. Camila Ortiz Gomez και οι συνεργάτες της εξέτασαν την επίδραση της βαριατρικής χειρουργικής στην πρόληψη του καρκίνου σε ασθενείς με παχυσαρκία χρησιμοποιώντας δεδομένα από 1.670.035 ασθενείς. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 246.668 υποβλήθηκαν σε βαριατική χειρουργική επέμβαση, ενώ οι 1.423.367 ασθενείς αποτελούσαν την ομάδα ελέγχου, είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος ≥35 kg/m² και δεν υποβλήθηκαν σε βαριατρική χειρουργική επέμβαση.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης