Αυτό το χάπι μειώνει ταυτόχρονα αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη

Αυτό το χάπι μειώνει ταυτόχρονα αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη

Το νέο σκεύασμα, που περιέχει τέσσερις δραστικές ουσίες βρίσκεται υπό κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ και στοχεύει σε πολίτες με χαμηλό εισόδημα

xapi
Ένα φθηνό χάπι που μπορεί να λαμβάνεται σε ημερήσια βάση και συνδυάζει τέσσερις δραστικές ουσίες φαίνεται να μπορεί να μειώσει την χοληστερόλη και την αρτηριακή πίεση και να προλάβει έτσι παθήσεις που συντελούν σε έμφραγμα και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ήδη το νέο σκεύασμα βρίσκεται υπό κλινική δοκιμή στις ΗΠΑ και στοχεύει σε πολίτες με χαμηλό εισόδημα, καθώς μπορεί να δώσει λύση σε περιπτώσεις περιορισμένης πρόσβασης σε ολοκληρωμένες δομές φροντίδας υγείας. Χρηματοδοτείται από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και τα προκαταρκτικά συμπεράσματα δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine.

Το χάπι περιέχει τρεις αντιϋπερτασικές δραστικές ουσίες και μια δραστική για τη μείωση της χοληστερόλης. Στη μελέτη λαμβάνουν μέρος 300 άτομα, 45-75 ετών από ένα κοινοτικό κέντρο υγείας στην Αλαμπάμα. Οι μισοί παίρνουν το χάπι και οι άλλοι μισοί συνεχίζουν την συνήθη αγωγή τους (ομάδα ελέγχου).

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης