Στύση: Τι «αποκαλύπτει» για την υγεία σας;

Σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων στην καρδιά διατρέχουν όσοι άνδρες πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία

190702132325_man_fifties
Οι άνδρες που υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία είναι πιθανό να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου ή πρόωρου θανάτου, υποστηρίζουν Κινέζοι επιστήμονες σε νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Nanchang και δημοσιεύθηκε στο Journal of Sexual Medicine.

Οι ερευνητές εξέτασαν 25 μελέτες με συνολικό δείγμα 154.794 ανδρών και βρήκαν ότι όσοι από αυτούς αντιμετώπιζαν δυσκολία στην επίτευξη ή στη διατήρηση της στύσης είχαν 59% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν κανένα πρόβλημα στύσης. Επίσης, η στυτική δυσλειτουργία αύξανε τον κίνδυνο των ανδρών για εγκεφαλικό επεισόδιο (34%) και πρόωρο θάνατο (33%). Οι κίνδυνοι αυτοί, μάλιστα, ήταν μεγαλύτεροι για τους άνδρες άνω των 55 ετών, τους διαβητικούς, τους καπνιστές και όσους έπασχαν από σεξουαλική ανικανότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης