Νέα διάκριση για το ΕΚΠΑ: Κατατάσσεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Νέα διάκριση για το ΕΚΠΑ: Κατατάσσεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Και στη φετινή κατάταξη Times Higher Education World University Rankings, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, παραμένοντας σταθερό στις θέσεις 501-600

190620164143_ekpa
Στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 δημοσιεύτηκαν από τον Οργανισμό Times Higher Education του Elsevier τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Times Higher Education World University Rankings για το έτος 2019 -2020.

Και στη φετινή κατάταξη το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, παραμένοντας σταθερό στις θέσεις 501-600, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση μεταξύ των δέκα ελληνικών Πανεπιστημίων που περιλαμβάνονται στην παγκόσμια κατάταξη (Πίνακας 1). Ιδιαίτερα δε σημαντική είναι η βελτίωση του ιδρύματος τα τελευταία χρόνια στους δείκτες που αφορούν την ερευνητική απήχηση (ετεροαναφορές), τη διεθνή παρουσία και τη χρηματοδότηση από τον Ιδιωτικό τομέα. (Πίνακας 2). Ο συγκεκριμένος φορέας που υλοποιεί την αξιολόγηση επίλεξε για φέτος 1400 Πανεπιστήμια τα οποία θεωρείται ότι ηγούνται της επιστημονικής έρευνας παγκοσμίως από 92 χώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης