Οκτώ τρόποι που νικούν τη φλεγμονή και τη γήρανση

Οκτώ τρόποι που νικούν τη φλεγμονή και τη γήρανση

Οι συνέπειες της φλεγμονής στην υγεία και την γήρανση του οργανισμού δεν είναι αμελητέες. Μάλιστα Ιταλοί ερευνητές μας προτείνουν έναν τρόπο να αντιμετωπίσουμε και τα δύο - φλεγμονή και γήρανση

woman_smile2
Η αντιμετώπιση της φλεγμονής είναι επιτακτική για τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνιες φλεγμονώδεις παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα ή ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος. Είναι πιθανό, όμως, κάποιος να εκτεθεί σε επιβλαβή φλεγμονή χωρίς να πάσχει από κάποια συγκεκριμένη νόσο.

Η φλεγμονή αποτρέπει το σώμα από το να αντιδράσει στους στρεσογόνους παράγοντες και επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια στην Ιταλία, μάλιστα, συνδύασαν τις δύο καταστάσεις (φλεγμονή και γήρανση) δημιουργώντας τoν όρο «φλεγμονογήρανση» για να περιγράψουν τις εκτεταμένες αρνητικές συνέπειες της φλεγμονής. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι οι επιλογές για ένα τρόπο ζωής χωρίς φλεγμονή είναι σημαντικές για όλους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης