Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Τι να τρώμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο

diatrofi2

Τι πρέπει να τρώμε και τι να αποφεύγουμε για να μειώσουμε ουσιαστικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου

Σχεδόν το 35% των καρκίνων παγκοσμίως είναι πιθανό να οφείλονται σε παράγοντες του τρόπου ζωής όπως η διατροφή και το κάπνισμα. Τι μπορούμε λοιπόν, να κάνουμε για να μειώσουμε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου;

Τι πρέπει να τρώτε
Σύμφωνα με τρέχουσες ενδείξεις, μια διατροφή υψηλή σε φυτικές ίνες έχει μεγάλη σημασία για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου. Οι φυτικές ίνες που προέρχονται από τα δημητριακά και τα προϊόντα ολικής άλεσης είναι ιδανικές, με πολλές διατροφικές οδηγίες να προτείνουν πρόσληψη 30g ημερησίως για τους ενηλίκους. Το πίτουρο σιταριού είναι, επίσης, μια από τις πιο πλούσιες πηγές φυτικών ινών, με αυστραλιανή δοκιμή σε ανθρώπους που διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου να δείχνει ότι 25g πίτουρου σιταριού μειώνουν τους προκαρκινικούς όγκους. Η διατροφή με πολλές φυτικές ίνες έχει, επίσης, συνδεθεί με υψηλό ποσοστό επιβίωσης, από τη στιγμή που διαγιγνώσκεται ο καρκίνος.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης