Η σοβαρή νόσος που απειλεί τις γυναίκες με υπέρταση

Η σοβαρή νόσος που απειλεί τις γυναίκες με υπέρταση

Ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού είναι αυξημένος στις γυναίκες με υπέρταση και μια νέα μελέτη εντόπισε μια πρωτεΐνη που θα μπορούσε να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρκίνο μαστού

woman_think
Μία πρωτεΐνη που θα μπορούσε να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για υψηλή αρτηριακή πίεση και για καρκίνο μαστού εντόπισαν ερευνητές.

Προηγούμενες έρευνες έχουν συνδέσει τα υψηλά επίπεδα της πρωτεΐνης GRK4 με την υπέρταση. Τώρα στη μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρίας για την υπέρταση στη Νέα Ορλεάνη φάνηκε πως η πρωτεΐνη βρισκόταν και σε κύτταρα καρκίνου του μαστού αλλά όχι σε υγιή κύτταρα του μαστού.

«Ο καρκίνος και η υπέρταση έχουν κοινούς παράγοντες κινδύνου», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια της μελέτης, Δρ. Wei Yue. «Προηγούμενες εργαστηριακές έρευνες είχαν δείξει ότι η πρωτεΐνη GRK4 ρυθμίζεται από το ογκογονίδιο c-Myc, το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετούς καρκίνους συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου του μαστού. Αυτό μας οδηγεί στην υπόθεση ότι η GRK4 θα μπορούσε να είναι ένας σύνδεσμος».

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης