Το ανεκτίμητο όφελος υγείας που έχουν οι 50άρηδες με γερή καρδιά

penintarides

Η καλή καρδιαγγειακή υγεία αναδεικνύεται σε πολύτιμο σύμμαχο κατά της άνοιας στην τρίτη ηλικία για όσους που βρίσκονται στην ηλικία των 50

Η καλή υγεία της καρδιάς στην ηλικία των 50 ετών σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο για εμφάνιση άνοιας αργότερα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Η άνοια μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται στον εγκέφαλο 15 έως 20 χρόνια πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα, συνεπώς είναι σημαντικός ο εντοπισμός παραγόντων -όπως η υγεία της καρδιάς- που μπορεί να καθυστερήσουν ή και να αποτρέψουν την εκδήλωσή της. Παράγοντες κινδύνου για άνοια θεωρούνται το κάπνισμα, η ανθυγιεινή διατροφή, η σωματική αδράνεια, το μεγάλο σωματικό βάρος, το υψηλό σάκχαρο, η υψηλή χοληστερίνη και η υπέρταση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gamos_diaz

Μπορεί κάποιος/α που έχει ζήσει έντονα τη ζωή του πριν νοικοκυρευτεί, να στεριώσει σε έναν γάμο; Μεγάλα ερωτήματα που μόνο η Επιστήμη ή όποιος έχει φάει τη ζωή με το κουτάλι μπορεί να απαντήσει. Επί του παρόντος, η Επιστήμη απεφάνθη:

woman_eat

Για ποιο λόγο κάποιοι τρώνε και δεν παχαίνουν, κάνοντας όσους παχαίνουν με το παραμικρό να τους θεωρούν «ευλογημένους»; Την απάντηση δίνει νέα έρευνα ελβετών επιστημόνων