Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η διατροφή που διπλασιάζει τον κίνδυνο

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Η διατροφή που διπλασιάζει τον κίνδυνο

Αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου καθώς και καρκίνου του μαστού προκαλούν συγκεκριμένοι τύποι διατροφής

190213174312_diatrofi_3a-1280x720
Μία σχέση μεταξύ των φλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών διατροφών και του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου αποκαλύπτει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Nutrients. Στη νέα αυτή μελέτη, οι επιστήμονες ανέλυσαν 1852 περιπτώσεις καρκίνου του παχέος εντέρου και 1567 περιστατικά καρκίνου του μαστού μαζί με 3447 και 1487 περιπτώσεις ομάδων ελέγχου αντίστοιχα.

«Παρατηρήσαμε μία σχέση ανάμεσα στην κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου και φλεγμονωδών τροφών. Οι συμμετέχοντες που ακολούθησαν φλεγμονώδη διατροφή είχαν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου», εξηγεί η Δρ. Mireia Obon, πρώτη συγγραφέας της μελέτης και μέλος του Βιοϊατρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Bellvitge (IDIBELL). «Από την άλλη δεν έχουμε εκτιμήσει τη σημαντική αύξηση στον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Αυτό εξηγεί γιατί χρειάζεται να πραγματοποιήσουμε περισσότερες μελέτες για να ελέγξουμε αν υπάρχει όντως κάποια σχέση με άλλους παράγοντες», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης