Και όμως κάποιοι φίλοι μπορούν να κάνουν χειρότερη την εμμηνόπαυση

emminop

Η κακή ποιότητα των κοινωνικών σχέσεων μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και να απειλήσει την κατάσταση των οστών, υποστηρίζει νέα ερευνητική μελέτη

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα σε περισσότερες από 11.000 γυναίκες αποκάλυψε ένα συσχετισμό μεταξύ όσων έχουν μια κοινωνική σχέση που τους δημιουργεί άγχος και της έντασης των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.

Συγκεκριμένα, η ομάδα μέτρησε την οστική δύναμη σε βάθος χρόνου έξι ετών διαπιστώνοντας ότι οι γυναίκες που υπέφεραν από αυξημένο στρες, ως αποτέλεσμα μιας δύσκολης κοινωνικής επαφής, είχαν και πιο εύθραυστα οστά στο ισχίο, τον αυχένα και την οσφυική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το ψυχολογικό στρες μπορεί πράγματι να βλάψει την οστική πυκνότητα αλλάζοντας τα επίπεδα των ορμονών, όπως της κορτιζόλης, του θυρεοειδούς, της αναπτυξιακής ορμόνης και των γλυκοκορτικοειδών, μια κατηγορία στεροειδούς ορμόνης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

191121151919_koilia

Είναι σημαντικό η διάγνωση των ΙΦΝΕ να γίνει έγκαιρα και ο ασθενής να αρχίσει την κατάλληλη θεραπεία, καθώς από πολλές μελέτες έχει φανεί πως η έγκαιρη διάγνωση και έναρξη αγωγής σχετίζονται με καλύτερη έκβαση της νόσου

191119165045_alexander-redl

Η αποκατάσταση μετά από μια μεγάλη προσπάθεια είναι εξίσου σημαντική με την ίδια την προσπάθεια. Έτσι όταν ασκούμαστε τακτικά, πρέπει να φροντίζουμε και για την αποκατάσταση των μυών μας μετά την προπόνηση. Να, πως: