Η μηνιγγίτιδα δεν κάνει διακρίσεις – Σωτήριος ο εμβολιασμός – Ρωτήστε τον παιδίατρό σας

Η μηνιγγίτιδα δεν κάνει διακρίσεις – Σωτήριος ο εμβολιασμός – Ρωτήστε τον παιδίατρό σας

Η μηνιγγίτιδα περιλαμβάνεται ακόμη στα νοσήματα-απειλές για τα παιδιά και ο εμβολιασμός τους με το εμβόλιο του μηνιγγιτιδόκοκκου Β μετατρέπεται σε μία αδιαπέραστη ασπίδα για τους παιδικούς οργανισμούς.

190515204411_kid_pediatrician2
Το τέλος (και αυτής) της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί κι επισήμως το πέρασμα των παιδιών στην πιο ανέμελη, χαρούμενη και ξένοιαστη περίοδο του έτους, το καλοκαίρι, τις διακοπές, τις κατασκηνώσεις. Για τους γονείς, βεβαίως, το τελευταίο κουδούνι δίνει το έναυσμα μάλλον για έναν μικρό «αγώνα δρόμου» ώστε να προετοιμάσουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα των παιδιών αλλά και την επόμενη σχολική περίοδο.

Η επίσκεψη στον παιδίατρο καταλαμβάνει βασική θέση μέσα στο πρόγραμμα αυτό. Κι αυτό διότι ο παιδίατρος πρέπει να ελέγξει την ανάπτυξη των παιδιών, την υγεία τους, την εμβολιαστική τους κατάσταση, να υποδείξει, εάν χρειαστεί, περαιτέρω διερεύνηση. Άλλωστε όλες οι σχολικές μονάδες είτε για την εγγραφή των παιδιών είτε και αργότερα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ζητούν τα σχετικά έγγραφα (Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή) υπογεγραμμένα από παιδιάτρους.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης