Η τροφή που αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την καρδιά μας

meats

Είτε τρώτε λίγο, είτε πολύ, το κόκκινο κρέας απειλεί την υγεία σας και θέτει σε κίνδυνο την καρδιά σας υποστηρίζουν οι ερευνητές

Μία νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Υγείας Loma Linda που δημοσιεύθηκε στο Nutrients, καταλήγει στο συμπέρασμα πως η κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, ακόμα και σε μικρότερες ποσότητες, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από όλες τις αιτίες, ειδικά από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Saeed Mastour Alshahrani η έρευνα συμπληρώνει ένα σημαντικό κενό που υπήρχε από προηγούμενες μελέτες καθώς σύγκρινε την υψηλή με την χαμηλή πρόσληψη κόκκινου κρέατος.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dog

Για ποιο λόγο ο τετράποδος φίλος μας μασουλάει και καταπίνει χορτάρι όταν τον βγάζουμε βόλτα; Ας δούμε τι αποκαλύπτουν οι έρευνες

man1

Το έντονο στρες μπορεί να ενεργοποιήσει νεύρα, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν μόνιμη βλάβη στα βλαστικά κύτταρα των θυλάκων των τριχών, με τελικό αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό και το γκριζάρισμα των μαλλιών

victor-xok-unIIj22aLkc-unsplash

Δεδομένου ότι ο αριθμός των οικογενειών με μόνο ένα παιδί αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, ίσως ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να στιγματίζουμε τα μοναχοπαίδια με μια σειρά μύθων και εμπειρικών θεωριών. Τα μοναχοπαίδια είναι εντελώς καλά, αν όχι καλύτερα, από εκείνα που έχουν αδέλφια ή μπορούν να γίνουν τόσο φαύλα όσο και τα άλλα παιδιά...

sugar-1280x720

Ο αυστηρός έλεγχος του σακχάρου αποτελεί βασικό παράγοντα στη βελτίωση της πρόγνωσης του καρκίνου, με τους ασθενείς που αποφεύγουν τη ζάχαρη να παρουσιάζουν - σε μελέτες - πάνω από το διπλάσιο ποσοστό επιβίωσης